Και τα ρομπότ τρελλάθηκαν
Η λειψανδρεία δεν αντέχεται στην Ευρωλίγκα
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
Ο Τόμας Γουόκαπ, είναι ζήτημα να έχει αφήσει από τα χέρια του τη μπάλα του μπάσκετ πάνω από τρεις εβδομάδες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Η συμμετοχή του στην Εθνική το καλοκαίρι ήταν ξεχωριστή για τον ίδιο (βγήκε εύκολα mvp της ομάδας, η οποία όμως είχε συγκεκριμένο ταβάνι) αλλά του στέρησε ακόμα περισσότερες στιγμές ξεκούρασης καθώς δεδομένου και των απουσιών των Καλάθη και Σλούκα, ο Αμερικανός γκάρντ είχε τριπλό – αγωνιστικό – ρόλο παίζοντας τη γνωστή του σκυλίσια άμυνα, έχοντας τον ρόλο του βασικού οργανωτή της ομάδας ενώ έπρεπε να προσφέρει και επιθετικά σε ατομικό επίπεδο.
«Ο Γουόκαπ έπρεπε να παίζει 20 λεπτά σύμφωνα με τις εξετάσεις του και απόψε ξεπέρασε τα 35 λεπτά !
Κάνει πολλές φορές λάθος γιατί είναι γαλακτωμένος. Τι να κάνω, να παραπονεθώ; Έπαιξε με την Εθνική γιατί ήταν σημαντικό για όλους. Δεν κλέβει και κάπου, παίζει παντού. Τώρα πρέπει να χειριστούμε εμείς αυτό που έγινε το καλοκαίρι, δηλαδή εγώ» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο κόουτς Μπαρτζώκας αναφερόμενος στον παίκτη-ρομπότ όπως αρέσκονται να τον αποκαλούν οι εκπρόσωποι του Τύπου, με τη μόνη διαφορά (σε σχέση με τα δημοσιογραφικά κείμενα) ότι ο Γουόκαπ είναι και αυτός ένας κανονικός άνθρωπος, απλά σίγουρα με μεγαλύτερη αντοχή από το συνήθη μέσο όρο.
Το γαλακτικό οξύ, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πολύ χρήσιμο για τους μυς και αν δεν υπήρχε δεν θα μπορούσαμε να αντέξουμε δραστηριότητες υψηλής έντασης π.χ να τρέξουμε σε πολύ υψηλή ταχύτητα ή να κάνουμε προπόνηση ενδυνάμωσης.
Ο Γουόκαπ έπρεπε να παίζει 20 λεπτά σύμφωνα με τις εξετάσεις του και απόψε ξεπέρασε τα 35 λεπτά !
Η χρησιμότητά του έγκειται στο ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καύσιμο στους ίδιους τους μυς που το παράγουν. Μάλιστα το γαλακτικό που παράγουν οι μυϊκές ίνες τύπου ΙΙ μπορεί να προσληφθεί από μυϊκές ίνες τύπου Ι του ίδιου μυός και να χρησιμοποιηθεί για να δώσει ενέργεια. Επίσης ο εγκέφαλος, η καρδιά, τα νεφρά και το ήπαρ χρησιμοποιούν το γαλακτικό για να πάρουν ενέργεια τόσο κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και μετά την άσκηση.
Όταν όμως δεν υπάρχει η σωστή αποφόρτιση τότε ένας αθλητής παράγει μεγάλη ποσότητα και αυτό επηρεάζει και σε άλλα σημεία όπως – ακόμα και – η πνευματική διαύγεια.
“Ο τρόπος που εκτελούσαμε στα τελευταία πέντε λεπτά. Δεν παίξαμε καθόλου καλά, η Μπαρτσελόνα έβαλε τα σουτ. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε κούραση και απουσίες, αλλά στο τέλος θα έπρεπε να έχουμε καλύτερες αποφάσεις. Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες. Ήμασταν μπροστά στο σκορ στο τελευταίο πεντάλεπτο και μπορούσαμε να κερδίσουμε. Αλλά παίξαμε άτσαλα» αποφάνθηκε ο Τόμας Γουόκαπ μετά τον αγώνα προσπαθώντας και αυτός να εξηγήσει το εντυπωσιακό 18-2 της Μπαρτσελόνα στα τελευταία 4.5 λεπτά του αγώνα.
Και ενώ λίγο πριν ο Ολυμπιακός την είχε κρατήσει στους 19 πόντους για 15 ολόκληρα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο (ή στους 24 σε 21 λεπτά από το 14ο λεπτό του αγώνα μέχρι και το 35’) έχοντας επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης καθώς από το -15 (35-20 για τους Καταλανούς) είχε περάσει μπροστά 66-59.
Κάπου εκεί το μυαλό έπαψε να λειτουργεί ορθολογικά «πειραγμένο» από την έντονη σωματική κόπωση και έτσι το «μυαλό» του Ολυμπιακού είχε πάει περίπατο.
Κακά τα ψέμματα, μετά την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοβ, τον ρόλο του πιο κομβικού παίκτη στην επιρροή του παιχνιδιού για τον Ολυμπιακό κατέχει μακράν με διαφορά ο Τόμας Γουόκαπ. Όταν αυτός δεν είναι καλά (και κόντρα στη Μπάρτσα έκανε τη χειρότερή του εφετινή εμφάνιση) η ομάδα του έχει (εμφανές) πρόβλημα.
Η μεγάλη κατάπονηση δεν έγινε μόνο κόντρα στη Μπαρτσελόνα, αλλά κυρίως απέναντι στον Αρη καθώς ο τραυματισμός του Γκός και η όχι καλή εμφάνιση του Λούντζη υποχρέωσε τον κόουτς Μπαρτζώκα να αφήσει τον Γουόκαπ για 34 λεπτά στο παρκέ του Αλεξάνδρειου και εκεί ήταν το (πρώτο) πρόβλημα. Διότι σε ένα διπλά και τριπλά απαιτητικό παιχνίδι όπως ήταν αυτό με την ισπανική ομάδα, δεν ήταν δυνατόν ο Γουόκαπ να μην παίξει – μίνιμουμ – τα ίδια λεπτά.
Και τώρα υπάρχει η ΑΕΚ και κυρίως η Αρμάνι και η Παρτίζαν μεσοβδόμαδα σε μια άκρως απαιτητική εβδομάδα. Λύσεις μέσα από καπέλο ταχυδαχτυλουργού δεν υπάρχουν. Η επιστροφή του Γκός και η μεγαλύτερη βοήθεια από Λαρεντζάκη και Λούντζη είναι επιβεβλημένη.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις