HToyota έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να λανσάρει 30 ηλεκτρικής τεχνολογίας νέα μοντέλα ως το τέλος της δεκαετίας και μόλις ξεκίνησε να δίνει ορισμένα “hints” για ένα από αυτά.

Το FT-3e όπως ονομάζεται αποτελεί προς το παρόν ένα μελλοντικό concept –θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση του Τόκυο στις 26 Οκτωβρίου- παίρνοντας την μορφή ενός μεσαίου SUV.

Aυτονόητα και με δεδομένη την παραπάνω δήλωση της Toyota, το FT-3e δεν αποτελεί ένα concept προς εντυπωσιασμό αλλά ένα μελλοντικό ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής το οποίο θα υπακούσει στις νέες φιλόδοξες αλλά εφικτές παραμέτρους που δρομολογεί η Toyota σε επίπεδο παραγωγής όσο και τεχνολογίας για τα νέα ηλεκτρικά της μοντέλα, ξεκινώντας από το 2026.

Από τα teaser που έχει δώσει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα η ιαπωνική φίρμα μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για ένα crossover του μεγέθους του bZ4X αλλά με σαφώς πιο γωνιώδη αισθητική που μεταφέρει τα μαθήματα design του C-HR στο μέλλον.

Οι επίσημες συστάσεις κάνουν λόγο προς το παρόν για ένα αυτοκίνητο που «θα εμπλουτίσει την καθημερινή ζωή των χρηστών του με εξατομικευμένες υπηρεσίες χάρη σε καινοτόμες τεχνολογίες». Μία πτυχή αυτών των τεχνολογικών είναι η παρουσία μιας ψηφιακής οθόνης στο εξωτερικό του αυτοκινήτου που πληροφορεί τον οδηγό, όταν πλησιάζει το αυτοκίνητο για στοιχεία όπως η «στάθμη» της μπαταρίας, η θερμοκρασία αλλά και η ποιότητα του αέρα.

Πλην των χαρακτηριστικών που ανήκουν στην σφαίρα της έξυπνης ψηφιακής τεχνολογίας, σημαντικότερο μάλλον είναι ότι το FT-3e ως έκδοση παραγωγής αναμένεται να υιοθετήσει ένα νέο αρθρωτό πλαίσιο το οποίο υπόσχεται να φέρει την επανάσταση σε ό,τι αφορά τη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και νέας γενιάς μπαταρίες οι οποίες (αρχικά) θα προσφέρουν έως και κατά 40% περισσότερη αυτονομία σε σχέση με το bZ4X.

Να σημειωθεί εξάλλου ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό της Toyota, ο όμιλος με εφαλτήριο το 2026 στοχεύει, μέσα σε τέσσερα χρόνια, σε πωλήσεις 1,7 εκ. αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων όταν προς το παρόν στην γκάμα του διαθέτει μόνο τα bZ4X και Lexus RZ.