Εκτός από το FT-3e το οποίο φιλοδοξεί από την προσεχή έκθεση του Τόκυο η οποία ανοίγει αυλαία στις 26 Οκτωβρίου να δώσει το στίγμα μιας «εμπλουτισμένης» καθημερινής ηλεκτρικής εμπειρίας από το μέλλον, η Toyota ετοιμάζει για την ιαπωνική έκθεση ένα ακόμα πρωτότυπο που εστιάζει στην σπορ πλευρά της αυτοκίνησης.

Πρόκειται για το FT-Se ένα σπορ coupe με διάχυτη την αύρα της Gazoo Racing και όχι μόνο λόγω των σχετικών διακριτικών που κοσμούν τις επιφάνειές του.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο είχε ξαναεμφανιστεί «ανωνύμως» όταν ο Akio Toyoda είχε, πριν περίπου δύο χρόνια, πρωτοανακοινώσει την ηλεκτρική αντεπίθεση της Toyota με φόντο μια εικοσάδα πρωτότυπων Toyota και Lexus, ωστόσο η επανεμφάνισή του παγιώνει την επικείμενη θέση του στην νέα ηλεκτρική εποχή της ιαπωνικής φίρμας που με αυτόν τρόπο επαναβεβαιώνει ότι οι νέες, μηδενικών εκπομπών επιδιώξεις της δεν θα την «αποσπάσουν» από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ατραπούς των τελευταίων ετών με την σφραγίδα και την εμπλοκή της Gazoo Racing.

Πλην από τα εμφανή σπορ γονίδιά του τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και εξαιτίας των GR σημάτων, αξίζει να σημειωθεί ότι η ονομασία FT-Se αντιστοιχεί στα αρχικά των λέξεων Future Toyota, Sport και electric, μην αφήνοντας πολλές απορίες για την ουσία της ταυτότητάς του. Βέβαια προς το παρόν τουλάχιστον και μέχρι την επίσημή πρεμιέρα του πρωτότυπου στην έκθεση του Τόκυο, η Toyota αφήνει τα υπόλοιπα στην φαντασία, σημειώνοντας μόνο μόνο ορισμένες λεπτομέρειες που φροντίζουν να την εξάψουν όπως ότι το FT-Se διαθέτει “προστατευτικά γονάτων προκειμένου να προστατεύσει τον οδηγό στα υψηλά G”.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Toyota έχει αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί ότι σκοπεύει στην νέα ηλεκτρική της εποχή να αναβιώσει μοντέλα όπως η Celica και το MR2.