Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Victoria & Albert: Η καριέρα της Ναόμι Κάμπελ στον χώρο της μόδας σε μια αναδρομική έκθεση

Victoria & Albert: Η καριέρα της Ναόμι Κάμπελ στον χώρο της μόδας σε μια αναδρομική έκθεση

Η μοναδική έκθεση θα παρουσιάσει πάνω από 100 εμβληματικές δημιουργίες που έχει φορέσει η Ναόμι Κάμπελ.

Η Ναόμι Κάμπελ από τότε που ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ, έδειξε ότι δε μοιάζει με καμία άλλη. Ως πρωταγωνίστρια σε κάθε catwalk και καμπάνια μόδας που εμφανιζόταν, ξεχώριζε και «έκλεβε» όλη τη δόξα και τη λάμψη των ρούχων που κάλυπταν το σώμα της. Η «μαύρη γαζέλα» της μόδας έγραψε τη δική της ιστορία, καθώς ήταν το πρώτο μαύρο μοντέλο που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της γαλλικής «Vogue» και μούσα σχεδιαστών, όπως ο Gianni Versace. Βασιζόμενη στις δικές της εμπειρίες ρατσισμού, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής της με λιγότερα χρήματα από τους λευκούς συναδέλφους της, η Κάμπελ είναι υπέρμαχος της συμμετοχικότητας.

 Είναι ιδιαίτερα ενεργή σε θέματα που αφορούν τις φυλετικές διακρίσεις.

Η Ναόμι Κάμπελ έκλεισε την πρώτη της δουλειά σε ηλικία των 7 ετών.

Η δική της έκθεση στο «Victoria & Albert»

Η Ναόμι Κάμπελ μετρά 40 χρόνια καριέρα στον χώρο της μόδας και όχι μόνο συνεχίζει να περπατάει στην πασαρέλα και να πρωταγωνιστεί σε καμπάνιες διάσημων οίκων αλλά συνεργάζεται και με brands ρούχων. Συνεχώς εξελίσσεται και παραμένει στη θέση ως το πιο περιζήτητο supermodel στον κόσμο.

Αυτή τη φορά ένα από τα πιο εμβληματικά μουσεία στον κόσμο ανακοινώνει ότι θα φιλοξενήσει μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην καριέρα της. Η Κάμπελ θα δει τη σπουδαία πορεία της στον χώρο της μόδας να ξετυλίγεται μέσα από επιλεγμένα εκθέματα, στην έκθεση «Naomi», η οποία θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο του 2024 στο μουσείο «Victoria & Albert» στο Λονδίνο.

Λαμπερά ρούχα, εμφανίσεις στην πασαρέλα και εκπληκτικές φωτογραφίες

Το «Victoria and Albert Museum» στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι η επόμενη έκθεση μόδας θα είναι αφιερωμένη στο βρετανικό σούπερ μόντελ Ναόμι Κάμπελ, σχεδόν 40 χρόνια μετά την πρώτη της γνωριμία με το μοντέλο στο Κόβεντ Γκάρντεν σε ηλικία 15 ετών.

Η έκθεση θα παρουσιάζει κομμάτια από την προσωπική γκαρνταρόμπα της Ναόμι Κάμπελ, αλλά και κομμάτια από τις iconic εμφανίσεις της στην πασαρέλα, τα οποία θα δανείσουν ειδικά για την περίσταση σπουδαίοι σχεδιαστές. Θα υπάρχει επίσης μια εγκατάσταση με εκπληκτικές φωτογραφίες από fashion editorials, σε επιμέλεια του αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue Edward Enninful, η οποία θα αποτυπώνει την «ιδιαίτερη χημεία που έχει με τους φωτογράφους, η οποία αποτυπώνεται μαγικά στη σελίδα».

Το ροζ φόρεμα του Pierpaolo Piccioli «πρωταγωνιστεί» στην έκθεση

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 22 Ιουνίου του 2024 και θα διαρκέσει έως τις 6 Απριλίου του 2025 και θα δώσει έμφαση στους σχεδιαστές που βοήθησαν την καριέρα της Ναόμι Κάμπελ στα πρώτα βήματα της καριέρας της και την ανέδειξαν σε απόλυτο top model, όπως ο Azzedine Alaïa, ο Yves Saint Laurent και ο Gianni Versace, ενώ δεν θα λείψουν και μερικά looks από τις πιο πρόσφατες εμφανίσεις της στην πασαρέλα.

Η έκθεση -η πρώτη αφιερωμένη σε supermodel που φιλοξενείται ποτέ στο Victoria and Albert- θα περιλαμβάνει συνολικά 100 items, με κομμάτια από τους οίκους Chanel, Dolce & Gabbana, Alexander McQueen, Jean Paul Gaultier, Virgil Abloh και άλλους. Το μόνο φόρεμα που επιβεβαίωσε η επιμελήτρια της έκθεσης ότι σίγουρα θα δούμε στην έκθεση είναι το ροζ φόρεμα με φτερά και δαντέλα που σχεδίασε ο Pierpaolo Piccioli, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino, ειδικά για να το φορέσει το supermodel, με το οποίο εμφανίστηκε στο Met Gala του 2019.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας/ Instagram: Naomi Campbell

Sports in

Χαμός με Αταμάν και Σέλτικς – Ο Παναθηναϊκός και η ατάκα που… άναψε φωτιές (pic)

Ο Εργκίν Αταμάν ζήτησε αγώνα με τους Μπόστον Σέλτικς για τον παγκόσμιο τίτλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024