H Μόνικα Λεβίνσκι σε καλεί να μην σαμποτάρεις τον εαυτό σου
Η Μόνικα Λεβίνσκι αντιμετωπίζει κατάματα έναν από τους πιο αυστηρούς επικριτές της. Θέλει το ίδιο να κάνετε κι εσείς.
- Χάος για ένα εισιτήριο στο Μετρό Θεσσαλονίκης - Εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα, ουρές και ταλαιπωρία
- EDF: Σε πλήρη λειτουργία ο στόλος των πυρηνικών σταθμών της στη Γαλλία
- Το 2024 είχε το θερμότερο καλοκαίρι και τον θερμότερο χειμώνα στην Ελλάδα
- Το σχέδιο του Λευκού Οίκου που θα αφάνιζε το λιγότερο 100 εκατ. Ευρωπαίους
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης για τον εκφοβισμό και η Μόνικα Λεβίνσκι επιθυμεί να έρθετε σε αντιπαράθεση με έναν «τραμπούκο» που γνωρίζετε πολύ καλά: τον εαυτό σας.
Η Μόνικα Λεβίνσκι είναι παραγωγός, ακτιβίστρια και δημόσια ομιλήτρια σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία υποστηρίζει τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πραγματεύεται ζητήματα όπως η φήμη, η προστασία της ιδιωτικής ζωής, η καλλιέργεια της ευσυνειδησίας, το ξεπέρασμα της ντροπής και η ισότητα. Η ομιλία της στο TED με τίτλο «The Price of Shame» (Η τιμή της ντροπής) έχει σχεδόν 22 εκατομμύρια προβολές.
Παρόλο που η διαδικτυακή μου φήμη είχε «εξαλειφθεί» πριν καν εφευρεθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξακολουθούσα να δέχομαι ένα «τσουνάμι» μίσους»
«Stand Up to Yourself»
Η νέα της καμπάνια ευαισθητοποίησης με τίτλο «Stand Up to Yourself» διερευνά τον ρόλο του αυτο-εκφοβισμού και της αυτο-ντροπής. Η ίδια μοιράστηκε με το TODAY.com την προσωπική της εμπειρία σχετικά με τον αυτοεκφοβισμό και τα μέσα που χρησιμοποιεί για να κάνει τις αρνητικές σκέψεις να «σιωπήσουν».
» Χαρακτηρίζω τον εαυτό μου «ασθενή μηδέν» του διαδικτυακού εκφοβισμού. Ένα βράδυ του 1998 έπεσα για ύπνο ως «ιδιωτικό πρόσωπο» και την επόμενη μέρα ξύπνησα ακαριαία ως δημόσιο πρόσωπο, γνωστό σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να έγινε πριν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πιστέψτε με, οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι και τα chat rooms μπορούσαν να σου προκαλέσουν μεγάλη ζημιά (για να μην αναφέρω τα αστεία που κυκλοφορούσαν σε μορφή memes μέσω email). Παρόλο που η διαδικτυακή μου φήμη είχε «εξαλειφθεί» πριν καν εφευρεθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξακολουθούσα να δέχομαι ένα «τσουνάμι» μίσους».
» Επρόκειτο για ένα διαφορετικό είδος εκφοβισμού από αυτό που βίωσα όταν ήμουν στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, επειδή, τότε, δεν υπήρχε διαδίκτυο. Ό,τι γινόταν στο σχολείο, έμενε στο σχολείο (αν και φυσικά οι ψυχικές πληγές επέστρεφαν στο σπίτι μαζί μου). Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εισέβαλαν στη ζωή μας και έφεραν τα πάντα τούμπα. Όχι μόνο για μένα, που είχα μια ιστορία που προϋπήρχε του Twitter και του Facebook, αλλά και για όσους είχαν ιστορίες πιο ιδιωτικές και ανώνυμες από τη δική μου».
Η έμπνευση για την καμπάνια «Stand Up to Yourself» προέκυψε από μια προσωπική εμπειρία που βίωσα πριν από δέκα χρόνια σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο
Βαρβαρότητα
» Η έμπνευση για την καμπάνια «Stand Up to Yourself» προέκυψε από μια προσωπική εμπειρία που βίωσα πριν από δέκα χρόνια σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο το οποίο παρακολούθησα ανώνυμα. Σε μια άσκηση, μας έβαλαν σε μια ομάδα τριών ατόμων και μας ζήτησαν να γράψουμε μια λίστα με όλα τα δυσάρεστα πράγματα που μας έλεγε η φωνή στο μυαλό μας. Ήταν μια εύκολη εργασία, διότι μπορούσα χωρίς κόπο να συντάσσω σελίδες επί σελίδων με αρνητικά σχόλια. Στη συνέχεια, όμως, η έκπληξη ήταν ότι μας έβαλαν να διαβάσουμε τη λίστα μας φωναχτά στα άλλα άτομα της ομάδας μας και αυτό αποτέλεσε μια απόλυτα μετα – μορφωτική διαδικασία για μένα. Το να ακούω τον εαυτό μου να λέει δυνατά τα όσα έλεγα αμίλητα με έκανε να δακρύσω. Όχι μόνο συνειδητοποίησα πόσο σκληρή ήμουν με τον εαυτό μου, αλλά και πώς είχα εσωτερικεύσει αυτή τη βαρβαρότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μόνικα Λεβίνσκι.
*Με πληροφορίες από today.com | Κεντρική φωτογραφία θέματος: monica_lewinsky | Instagram
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις