Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Επικοινωνία Πούτιν – Νετανιάχου – «Η Ρωσία έτοιμη να βοηθήσει στο τέλος της διαμάχης»

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Επικοινωνία Πούτιν – Νετανιάχου – «Η Ρωσία έτοιμη να βοηθήσει στο τέλος της διαμάχης»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ακόμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύρο και τον Ιρανό ομόλογό του, με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς καθώς και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και τη Χαμάς.

Η είδηση έγινε γνωστή από το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου σύμφωνα με ισραηλινά μέσα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε στον πρόεδρο του Ισραήλ, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να βοηθήσει στο τέλος της αντιπαράθεσης στην περιοχή και στην ειρηνική επίλυση της διαμάχης.

Επίσης ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην επικοινωνία που είχε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους φίλους των Ισραηλινών που έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε τη θεμελιώδη θέση του για επαναφορά της πολιτικής διαδικασίας ώστε να επιτευχθεί μία μακροχρόνια και όχι μία απλή λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα, με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης

Όπως αναφέρει το Κρεμλίνο, ο «Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τον Νετανιάχου για τα βήματα που αναλαμβάνει η Ρωσία για να βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης, να αποτρέψει την περαιτέρω κλιμάκωση της βίας και για να αποτρέψει μία ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας.

Μπαράζ επαφών με ηγέτες της Μέσης Ανατολής

Νωρίτερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Σύρο και τον Ιρανό ομόλογό του, Μπασάρ αλ Άσαντ και Εμπραχίμ Ραΐσι καθώς και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, σε όλες του τις επικοινωνίες επικεντρώθηκε στη σύγκρουση Χαμάς – Ισραήλ και εκφράστηκε «ιδιαίτερα η ανησυχία για την κλιμάκωση της σύγκρουσης, την καταστροφική άνοδο στον αριθμό των νεκρών αμάχων και της εμβάθυνσης της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή». Τόσο ο Πούτιν όσο και οι ηγέτες των χωρών της Μέσης Ανατολής κατέκριναν την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή που έρχεται σε αντίθεση με μία συμφωνία.

Ο Πούτιν επίσης κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών του συζήτησε την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα. «Ο Ρώσος πρόεδρος άκουσε τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις των ομολόγων του, οι οποίοι έδωσαν έμφαση στη σημαντικότητα της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα και στην ανάγκη να αρθεί ο αποκλεισμός στη Λωρίδα της Γάζας για την άμεση αποστολή φαρμάκων, φαγητού και άλλων ζωτικής σημασίας αγαθών», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Σοβαρή ανησυχία για την πιθανότατα κλιμάκωσης της σύγκρουσης και της μετατροπής της σε έναν περιφερειακό πόλεμο»

Παράλληλα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών εκφράστηκε η «σοβαρή ανησυχία για την πιθανότατα κλιμάκωσης της σύγκρουσης και της μετατροπής της σε έναν περιφερειακό πόλεμο», ενώ ο Πούτιν προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τη βία εναντίον αμάχων πολιτών απαράδεκτη. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε με έμφαση πως οποιαδήποτε μορφή βίας εναντίον πολιτών είναι απαράδεκτη».

Ακόμα ο Βλαντίμιρ Πούιν συζήτησε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο σχετικά με την εκκένωση των πολιτών της  Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών. «Τέθηκε επίσης το ζήτημα βοήθειας από την αιγυπτιακή πλευρά στην απομάκρυνση των κατοίκων της Ρωσίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών από τη Λωρίδα της Γάζας».

Ακόμα κατά τη διάρκεια των επικοινωνιών με τους ομολόγους του θεωρήθηκε πως η στασιμότητα στη διαδικασία λύσης του Μεσανατολικού είναι ο λόγος της αύξησης της έντασης. Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε τη θεμελιώδη θέση του για επαναφορά της πολιτικής διαδικασίας ώστε να επιτευχθεί μία μακροχρόνια και όχι μία απλή λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα, με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά και με ασφάλεια με το Ισραήλ.

Must in

Απότομη πτώση στα αποθέματα γλυκού νερού – Ανησυχία για παγκόσμια ξηρασία

Η ποσότητα γλυκού νερού που χάθηκε σε μια δεκαετία ξεπερνά κατά 35.000 φορές τη λίμνη του Μαραθώνα. Η προειδοποίηση του ΟΗΕ και ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024