Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σκύλος Βull Τerrier: Αφοσιώνεται στην οικογένεια του και τη διασκεδάζει με τα σκέρτσα του

Σκύλος Βull Τerrier: Αφοσιώνεται στην οικογένεια του και τη διασκεδάζει με τα σκέρτσα του

Ο ξεχωριστός και μοναδικός σκύλος English Βull Τerrier. Ας τον γνωρίσουμε!

Είναι ιδιαίτερη «φυσιογνωμία». Το μοναδικό σχήμα του κεφαλιού του, η καμαρωτή κορμοστασιά και τα σπινθηροβόλα μάτια του, κλέβουν τις εντυπώσεις.

Ο σκύλος της φυλής Bull Terrier έχει κοφτερό μυαλό, παιχνιδιάρικες διαθέσεις και αφοσιώνεται στην οικογένεια του. Την οποία, δεν θα διστάσει να τη προστατεύσει.

Οι εκτροφείς της φυλής English Bull Terrier, Γιούλη Κωστούρου και Παναγιώτηw Φρυσίρας μας «συστήνουν» αυτόν τον ξεχωριστό σκύλο.

Η εκτροφή των σκύλων της φυλής Bull Terrier ξεκίνησε, γύρω στα 1850

Σκύλος της φυλής Bull Terrier

Χαρακτήρας – Προσωπικότητα

Ο χαρακτήρας των πολυαγαπημένων μας Bull Terrier είναι μοναδικός.

Όταν κάποιος γνωρίσει ένα τέτοιο σκυλί, και ζήσει μαζί του, γίνεται λάτρης του.

Θα ξεκινήσουμε με την περιγραφή του προτύπου από την Federation Cynologigue Internationele (FCI): Είναι ένας πολύ καλός σκύλος απέναντι στους ανθρώπους, αφοσιωμένος στην οικογένεια του και λίγο πεισματάρης.

Όπως σε όλες τις μεγαλόσωμες και δυνατές φυλές ενδείκνυται από τη νεαρή τους ηλικία να κοινωνικοποιηθούν με άλλα ζώα, παιδιά και ανθρώπους.

Από τη νεαρή τους ηλικία πρέπει να κοινωνικοποιηθούν με άλλα ζώα, παιδιά και ανθρώπους

Η κοινωνικοποίηση σε συνδυασμό με τη σωστή καθοδήγηση από τον ιδιοκτήτη/κηδεμόνα είναι οι προϋποθέσεις για μια ήρεμη συνύπαρξη και τροχοπέδη για την αποφυγή, τυχόν, κυριαρχικών συμπεριφορών.

Δεν είναι μια επιθετική φυλή, κάθε άλλο, έχουν πολλή αγάπη και στοργή να σου προσφέρουν, και θα συμπληρώσουμε και άφθονο γέλιο με τις σκανταλιές και τα παιχνίδια τους.

Το άλλοτε πονηρό και το άλλοτε αθώο του βλέμμα του Βull Τerrier τα λέει όλα!

Οι εκτροφείς της φυλής έχουμε δει διάφορες συμπεριφορές των Bull. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι σίγουρα είναι μια δυνατή φυλή. Και τονίζουμε ότι δεν είναι εκ φύσεως επιθετική, αλλά είναι μια φυλή με φιλική διάθεση. Θα σταθεί δίπλα στον ιδιοκτήτη/κηδεμόνα και την οικογένεια του με αυτοπεποίθηση. Θα περάσουν μια ευχάριστη και αξέχαστη ζωή μαζί και θα τους προστατεύσει εάν ποτέ αυτό χρειαστεί».

Το προσδόκιμο της ζωής τους είναι τα 10-15 έτη

Υγεία

Όσον αφορά την υγεία τους θα τα χαρακτηρίζαμε ανθεκτικά ζώα.

Βέβαια, όπως όλες οι φυλές, και κυρίως οι καθαρόαιμες, μπορεί να είναι επιρρεπής σε παθήσεις ή να έχουν γενετικές προδιαθέσεις σε ασθένειες όπως είναι: η νεφρική ανεπάρκεια, η κώφωση, η καρδιοπάθεια και η δυσπλασία των αρθρώσεων.

Γι΄ αυτό εμείς, όπως και όλοι οι σωστοί εκτροφείς που σέβονται τη φυλή, πριν την αναπαραγωγή πραγματοποιούμε εξετάσεις γι΄ αυτές τις παθήσεις καθώς και ό,τι πια πιο εξελιγμένο, τις εξετάσεις DNA.

Έτσι οι εκτροφείς, αλλά και μελλοντικοί «γονείς» μπορούμε να γνωρίζουμε ότι τα κουτάβια είναι υγιείς, καθώς και σε αυτά πραγματοποιούνται διαγνωστικές εξετάσεις.

Να αναφέρουμε ότι, παρουσιάζουν ευαισθησία σε δερματικές παθήσεις. Οι κτηνίατροι θα μας συμβουλεύσουν σωστά αν αντιληφθούμε κάποια διαφορά στην υφή ή τη πυκνότητα του τριχωτού του σώματος ή κάποια ερυθρότητα στο δέρμα. Όπως, κι αν παρατηρήσουμε τον σκύλο μας να ξύνεται έντονα σε κάποιο σημείο του σώματός του.

Καλό θα ήταν, να υπάρχει μια ισορροπημένη διατροφή και να ελέγχουμε το βάρος τους. Επίσης οι διατροφικές ανάγκες διαφέρουν ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και τη σωματική άσκηση.

Το προσδόκιμο της ζωής τους είναι τα 10-15 έτη.

Κουτάβι Bull Terrier

Περιποίηση – Φροντίδα

Η περιποίηση/καλλωπισμός των Bull Terrier είναι εύκολη υπόθεση.

Ο κτηνίατρος μπορεί να καθαρίσει τα αυτάκια και τα νυχάκια του, ενώ το βούρτσισμα και το λούσιμο του σκύλου μπορεί να γίνεται, με τα κατάλληλα προϊόντα, από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη/κηδεμόνα.

Μορφολογία – Εμφάνιση

Σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο ύψους και βάρους. Έχουν γεροδεμένο σωματότυπο, είναι μυώδες με ισορροπημένη σωματική διάπλαση.

Όταν κοιτάζεις ένα Bull Terrier κατά πρόσωπο, το κεφάλι του μοιάζει με αβγό ενώ στο προφίλ θα πρέπει να είναι ομαλά καμπυλωτό από τη κορυφή του κρανίου έως τη μύτη. Όπως επίσης, θα πρέπει να είναι γεμάτο και χωρίς εγκοπές.

Τα μάτια του είναι μικρά, τριγωνικά και λοξά τοποθετημένα στο κεφάλι του.

Τα Bull Terriers, έχουν πονηρό βλέμμα και έξυπνη έκφραση.

Υπάρχει και το μίνι ή μίνιατουρ Bull Terrier και η μόνη διαφορά του με το στάνταρ πρότυπο της φυλής, είναι το ύψος.

Τα Bull Terriers, έχουν πονηρό βλέμμα και έξυπνη έκφραση

Ιστορία

Η εκτροφή των σκύλων της φυλής Bull Terrier ξεκίνησε, γύρω στα 1850, στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και δημιουργός της ήταν ο James Hinks.

Στο «πρόσωπο» των Bull Terriers, o Hinks είδε έναν σκύλο συντροφιάς που θα ταίριαζε στην ανερχόμενη μεσαία τάξη των αστών, εκείνης της εποχής.

Αρχικά, τα Bull Terriers ήταν λευκά, αλλά ο Hinks πρόσθεσε στην αναπαραγωγή τους τα Δαλματίας για να ομαλύνει τις γραμμές και να αποκτήσει έναν ολόλευκο και εκλεπτυσμένο σκύλο.

Το 1887 ιδρύθηκε και η Λέσχη των Bull Terriers.

Το 1918 γεννήθηκε ο Lord Gladiator το πρώτο Bull Terrier που εδραίωσε το πρωτότυπο της φυλής με το χαρακτηριστικό σχήμα κεφαλής.

Το 1933 η British Kennel Club αναγνώρισε και τα χρωματιστά Bull Terrier, που προέκυψαν από διασταύρωση με τα Stafford Bull Terriers.

H εκτροφέας της φυλής English Bull Terrier, Γιούλη Κωστούρου

Η μορφή τους είναι αποτέλεσμα διασταυρώσεων Αγγλικών Μπουλντόγκ, Αγγλικών Τέρριερ και Δαλματίας.

Έχουν τη σωματική διάπλαση, και τη δύναμη, των Μπουλντόγκ, αλλά και την οξυδέρκεια, τη σκανταλιά και την αγάπη για το παιχνίδι των Τέρριερς.

Η εμφάνισή τους έχει αλλάξει σημαντικά κατά τη διάρκεια της εξέλιξής τους».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Πώς η Χεζμπολάχ αντιμετωπίζει τα θανάσιμα πλήγματα του Ισραήλ

Ο Λίβανος συνεχίζει να δέχεται επίθεση από το Ισραήλ - Το σχέδιο της Χεζμπολάχ για να αμυνθεί σε περίπτωση που κλιμακωθούν οι επιθέσεις του Τελ Αβίβ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024