Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Assassin’s Creed Mirage και Starfield: Τελικά, αξίζουν;

Assassin’s Creed Mirage και Starfield: Τελικά, αξίζουν;

Όταν το παιχνίδι με έναν γαλαξία πιθανοτήτων συναντά την old school ιστορία των δημοφιλών Assasins, ποιο θα καταφέρει να υπερτερήσει;

Η δημοφιλής σειρά Assassin’s Creed κλείνει 15 χρόνια και το γιορτάζει με την κυκλοφορία του 13ου βασικού της παιχνιδιού Assassin’s Creed Mirage. Το σκηνικό παραμένει ίδιο και αγαπημένο, από το κρυμμένο παρελθόν στο DNA προσβάσιμο μέσω του εικονικού Animus μέχρι και τις περιπέτειες πολλών και διαφορετικών Assassins σε διαφορετικές περιοχές και στιγμές της ιστορίας.

Από την άλλη ένας γαλαξίας με περισσότερους από χίλιους πλανήτες μας καλεί να τον εξερευνήσουμε μέσα από ένα πλήρως προσαρμόσιμο πλοίο, στο παιχνίδι Starfield που υπόσχεται περισσότερα από έναν ανοιχτό κόσμο, μια καθηλωτική εμπειρία όπου μυστήριο, θαύμα και τρόμος συναντιούνται.

Assassin’s Creed Mirage VS Starfield

To Assassin’s Creed Mirage απευθύνεται περισσότερο στους παλιούς και φανατικούς υποστηρικτές της σειράς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συγκλονίσει και τους νεότερους gamers. Πρόκειται για ένα κεφάλαιο της ιστορίας που δίνει έμφαση στο παρκούρ, το stealt και στα assassinations, τα βασικότερα χαρακτηριστικά της σειράς.

Χρειάζονται περίπου 20 ώρες για να το ολοκληρώσετε, εξερευνώντας φυσικά κάθε γωνιά της Βαγδάτης και έχοντας συλλέξει  την πλειοψηφία των collectables και με αρκετά side quests. Καθώς παίζετε θα διαπιστώσετε ότι pacing είναι πολύ καλό, με αποτέλεσμα να μην κουράζει.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το setting του παιχνιδιού που πρόκειται για την Βαγδάτη τον 9ο αιώνα. Η ομάδα ανάπτυξης της Ubisoft έκανε συγκλονιστική δουλειά, αφού κατάφερε να αποδώσει την πόλη την συγκεκριμένη χρονική περίοδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εξάλλου, η μισή γοητεία των Assasin’s Creed όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει είναι η τοποθεσία και η χρονολογική περίοδος.

Το πολλά υποσχόμενο Starfield από την άλλη είναι το πρώτο πραγματικά νέο παιχνίδι από την Bethesda Game Studios, τους δημιουργούς του The Elder Scrolls V: Skyrim και τους δημιουργούς των παιχνιδιών Fallout, από το 2015.

Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια παίκτες έχουν ξοδέψει ώρες φτιάχνοντας τα δικά τους πλοία, μαζεύοντας διαστημικές πατάτες, και γενικά σκάβοντας μέσα από τον τεράστιο όγκο πραγμάτων που έχει συμπεριλάβει η Bethesda στο Starfield.

Γιατί μιλάνε όλοι για το Starfield

Με μια λέξη: δυνατότητες. Η Bethesda Game Studios είναι γνωστή για παιχνίδια με τεράστιους κόσμους γεμάτους με χαρακτήρες και διαφορετικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με αυτούς τους χώρους, και το Starfield συνεχίζει την παράδοση με νέους.

Για να παίξετε θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε τον δικό σας χαρακτήρα. Για να το κάνετε πηγαίντε στα πίσω σοκάκια του Νέον, μιας δυστοπικής νουάρ πόλης γεμάτη εταιρίες, τζόγο και συμμορίες. Ίσως θα διαλέξετε έναν χαρακτήρα που έχει πλούσιους γονείς ή που λατρεύει μια μυστηριώδη θεότητα θεότητα φίδι ή οποιαδήποτε από τις δεκάδες άλλες πιθανές προσωπικότητες.

Αυτές οι επιλογές συχνά διαμορφώνουν την εμπειρία σας στο Starfield, καθώς το υπόβαθρο και οι δεξιότητες που αποκτάτε καθορίζουν πώς μπορείτε να παίξετε και συχνά τι είδους συνομιλίες μπορείτε να κάνετε με άλλους χαρακτήρες του παιχνιδιού.

Από νωρίς, λαμβάνετε επίσης το δικό σας διαστημόπλοιο, το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε σε έναν ειλικρινά γελοίο βαθμό, και στη συνέχεια βρίσκεστε στον γαλαξία για να ξετυλίξετε ένα μυστήριο.

Ίσως θέλετε να γίνετε πειρατής του διαστήματος, να κλέβετε πλοία στα Settled Systems και να τρομοκρατείτε τον γαλαξία. Ίσως θέλετε να γίνετε σεφ. Ίσως θέλετε να χτίσετε τεράστιους οικισμούς σε ανεξερεύνητους κόσμους. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και η ιστορία είναι πραγματικά μόνο δική σας.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Εντολή Νετανιάχου να συνεχιστεί ο πόλεμος με τη Χεζμπολάχ - Πώς αντιδρά η Δύση

Έγιναν δεκάδες πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η οποία άνοιξε μέτωπο με το Ισραήλ την επόμενη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024