Το Export Helpdesk, είναι το καινοτόμο εργαλείο που έρχεται να δώσει υπεραξία στις ελληνικές επιχειρήσεις, βοηθώντας τις να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες εξαγωγών και να ενισχύσουν την παγκόσμια παρουσία τους. Μια σύγχρονη online συμβουλευτική υπηρεσία αλλά και πηγή καθημερινής ενημέρωσης των ελληνικών εξαγωγικών και εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων, οι οποίες επιθυμούν να ενημερωθούν για εξαγωγικές διαδικασίες και συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού. Μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει πληροφορίες για τις εξαγωγικές διαδικασίες, μέσω εναλλακτικών καναλιών (τηλέφωνο, email, web interface, ηλεκτρονικές φόρμες, κ.λπ.), τους κανονισμούς και τις αγορές.

Η Enterprise Greece, πάντα αρωγός στην προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων να διεθνοποιηθούν και να προωθήσουν τα προϊόντα στις διεθνείς αγορές, παρουσιάζει τη νέα πλατφόρμα η οποία αναμένεται να βοηθήσει στην περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών, μέσω της παροχής έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης στους εξαγωγείς, της αρτιότερης υποστήριξής τους σε συνδυασμό με τη βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της και της βέλτιστης αξιοποίησης των δεξιοτήτων και της συσσωρευμένης τεχνογνωσίας του προσωπικού της εταιρείας.

Το Export Helpdesk επεξεργάζεται στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (ITC), της Eurostat, της ΕΛΣΤΑΤ και εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα υπό μορφή έρευνας γραφείου (desk research), ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και στοιχεία αναφορικά με το εισαγωγικό καθεστώς μιας χώρας και των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν για να αποφευχθούν προβλήματα με τα κατά τόπους τελωνεία. Επίσης σε συνεργασία με τους αρμόδιους Φορείς, Συνδέσμους, Επιμελητήρια, θα διοργανώνει σεμινάρια εξωστρέφειας σε όλη την Ελλάδα.

Η Enterprise Greece είναι εδώ για να βοηθήσει. Αξιοποιήστε το ισχυρό δίκτυο των επαφών μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και την πολύχρονη τεχνογνωσία μας, για να λάβετε τις αποφάσεις που θα εξομαλύνουν τον δρόμο σας προς την επιτυχία. Γνωρίστε και αξιοποιήστε τις δυνατότητες που σας προσφέρει η νέα πρωτοποριακή, διαδικτυακή μας υπηρεσία Export Helpdesk.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://portal.help4export.gov.gr/el