Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Λάστιχα γυμναστικής: Μια τέλεια λύση για ενδυνάμωση και αποκατάσταση στο σπίτι

Λάστιχα γυμναστικής: Μια τέλεια λύση για ενδυνάμωση και αποκατάσταση στο σπίτι

Μπορούν να σε βοηθήσουν ακόμη και με τους τραυματισμούς

Εάν δεν προλαβαίνετε να πάτε στο γυμναστήριο ή απλώς προτιμάτε να ασκηθείτε στο σπίτι αξίζει να δοκιμάσετε τα λάστιχα ενδυνάμωσης.

Πρόκειται για ένα όργανο γυμναστικής που μπορεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της τακτικής ρουτίνας γυμναστικής σας. Στην πραγματικότητα, τα λάστιχα ενδυνάμωσης είναι μια τάση γυμναστικής που οι ειδικοί λένε ότι αξίζει μια μόνιμη θέση στην προπόνησή σας.

Πολλοί αποφεύγουν τα λάστιχα γιατί δεν είναι σίγουροι πώς να τα χρησιμοποιήσουν ή θεωρούν πως ενδείκνυνται μόνο για γυναίκες. Η πραγματικότητα όμως διαφέρει. Η προπόνηση με λάστιχα γυμναστικής είναι τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες και αυτό γιατί έχουν πολλές ομοιότητες με τα ελεύθερα βάρη ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές.

Τα λάστιχα ενδυνάμωσης είναι τόσο μικρά που χωρούν στη τσάντα σας και μπορείτε να τα μεταφέρετε παντού. Είναι τόσο ευέλικτά που διπλώνονται και αποθηκεύονται χωρίς κόπο, ενώ είναι αρκετά πιο φτηνά από αλτήρες διαφορετικού βάρους.

Ανάλογα με τη χρήση τα λάστιχα προορίζονται τόσο για αρχάριους, όσο και για πιο προχωρημένους. Μπορείτε να κάνετε τις κλασικές ασκήσεις ή να προσθέσετε μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας.

Παράλληλα τα λάστιχα γυμναστικής χρησιμοποιούνται επίσης και στη φυσικοθεραπεία για την αποκατάσταση μετά από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση. Οι ασκήσεις με λάστιχα μοιάζουν με τα βάρη, αλλά παρέχουν ένα τελικό σημείο σταθερότητας και έτσι καμία άρθρωση δεν καταπονείται με υπερπροσπάθεια ή υπερέκταση. Επιπλέον, αποφεύγονται οι κραδασμοί.

Κάνοντας ασκήσεις με λάστιχα θα σας ενδυναμώσουν πραγματικά. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ρυθμίσετε το μήκος του λάστιχου, κάνοντας απλά έναν κόμπο για να δημιουργηθεί μεγαλύτερη αντίσταση και έτσι να αυξήσετε την δυσκολία.

Διατίθενται σε διάφορα μήκη, χρώματα και σχήματα, και σε διαφορετικές αντιστάσεις, από ήπια έως και εξαιρετικά «δυνατή», ενώ προσφέρονται για ασκήσεις σε όλο το σώμα, όπως κάμψεις δικεφάλων, πιέσεις ώμων και στήθους, καθίσματα κ.ά.

Με τα λάστιχα ενδυνάμωσης μπορείτε να δουλέψετε τους γλουτούς, τους τετρακέφαλους, το στήθος, την πλάτη, τα χέρια και τους κοιλιακούς σας, όλα με ένα καλό σετ.

Παράλληλα, η γυμναστική με λάστιχα αντιστάσεων όχι μόνο δυναμώνει τους μυς, αλλά συμβάλλει και στο κάψιμο λίπους. Κι αυτό επειδή τα λάστιχα λειτουργούν για το σώμα όπως και τα βάρη.

Και για να ξεκινήσετε άμεσα την προπόνησή σας, βρήκαμε τρία διαφορετικά λάστιχα ενδυνάμωσης που θα σας βοηθήσουν να γίνεται gym lovers.

Λάστιχο Γυμναστικής Σωληνωτό

Κατάλληλο για μυϊκή τόνωση και βελτίωση της ελαστικότητας του σώματος. Το λάστιχο είναι μαλακό σε αντίσταση, αλλά κατά τη διάρκεια προπόνησης, με τις κατάλληλες τεχνικές η αντίσταση μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί.

Διαθέτει χερούλια για καλύτερη στήριξη και έτσι εξασφαλίζει γραμμικότητα στην κίνηση.

Λάστιχα Γυμναστικής GYM07 για τους Γοφούς

Ασκηθείτε στην κοιλιά, τα πόδια, τους μηρούς, τους γλουτούς, τους βραχίονες, τους ώμους και οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας.

Κάθε σετ περιέχει 3 ζώνες ισχίου σε διαφορετικά επίπεδα αντίστασης, ελαφρύ, μεσαίο, βαρύ, που επισημαίνονται με διαφορετικά χρώματα, πράσινο, ροζ και μωβ. Κατάλληλοι για ένα ευρύ φάσμα ατόμων και για διάφορες ασκήσεις.

Δε σπάνε, δε γλιστράνε με ανθεκτικό ύφασμα και ελαστικό σχέδιο λατέξ. Κατάλληλοι για εσωτερική και εξωτερική προπόνηση. Εξαιρετική φορητότητα, μπορείτε να τα πάρετε οπουδήποτε! Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άνδρες και γυναίκες, εφήβους και ενήλικες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως εξοπλισμός φυσιοθεραπείας.

Λάστιχο Powerband

Τα Powerbands είναι ιδανικά για την ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος. Χρησιμοποιούνται σε κάθε πρόγραμμα προπόνησης όπως σε ασκήσεις ταχύτητας, ευελιξίας, πλειομετρικές, αποκατάστασης και άρσης βαρών – επιλέγοντας την ανάλογη σκληρότητα φυσικά.

Τα λάστιχα ενδυνάμωσης Power Band της Toorx προσφέρουν ένα διαφορετικό είδος αντίστασης από εκείνο στις ασκήσεις με ελεύθερα βάρη.

Η αντίσταση αλλάζει συνεχώς όσο μεταβάλλεται το άνοιγμα στο λάστιχο αλλάζοντας συνεχώς την ένταση.

Ολα τα παραπάνω λάστιχα ενδυνάμωσης αλλά και οποιοδήποτε όργανο γυμναστικής θα τα βρείτε σε σούπερ τιμές και σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr. Επιλέξτε το κατάλληλο για σας και με ένα κλικ η πλατφόρμα θα φροντίσει να φτάσει έγκαιρα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024