Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Nέα πιο προσιτή έκδοση για το smart #1 στην Ευρώπη

Nέα πιο προσιτή έκδοση για το smart #1 στην Ευρώπη

H smart ανακοίνωσε το λανσάρισμα μια νέας, εισαγωγικής έκδοσης για το πρώτο της SUV με διαφορετικής χημικής σύστασης μπαταρίες η οποία υπόσχεται να κάνει πιο ελκυστική την απόκτησή του

Το μοντέλο που ανέλαβε να συστήσει τη νέα και αμιγώς ηλεκτρική εποχή της smart έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική του πορεία σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές μεταξύ των οποίων η γερμανική, η γαλλική, η ισπανική, η ιταλική και η ελβετική όπου μέχρι σήμερα το #1 διατίθετο με εφαλτήριο την έκδοση Pro+.

Πλέον η smart παρουσιάζει και μια νέα εισαγωγική έκδοση  η οποία θα πάρει θέση στην βάση της γκάμας και η οποία χάρη στις διαφορετικής χημικής σύστασης και χαμηλότερου κόστους μπαταρίες LFP (λιθίου φωσφορικού σιδήρου) μειώνει την αρχική τιμή του μοντέλου κατά περίπου 5.000 ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με την νέα έκδοση Pro, η αρχική τιμή του #1 στη γερμανική αγορά θα ξεκινά πλέον από τα 37.490 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης οι νέες μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 49 kWh και υπόσχονται αυτονομία 310 χλμ. ενώ η ισχύς εξακολουθεί να προέρχεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 272 ίππων.

Για λόγους σύγκρισης αξίζει να σημειωθεί ότι η μέχρι πρότινος εισαγωγική έκδοση Pro+ εφοδιάζεται  με τις υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης μπαταρίες NMC (Νικελίου, Μαγγανίου, Κοβαλτίου) με χωρητικότητα 66 KWh και αυτονομία μεταξύ 400 και 440 χλμ.

Ένα πλεονέκτημα των μπαταριών λιθίου φωσφορικού σιδήρου έναντι των ιόντων λιθίου (NMC) είναι ότι παρουσιάζουν μικρότερη φθορά από τη διαδικασία εκφόρτισης/φόρτισης έως το 100%, και έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο. Βέβαια έχουν υψηλότερο βάρος και χαμηλότερη ενεργειακή πυκνότητα. Ανάμεσα στους κατασκευαστές που τις χρησιμοποιούν συγκαταλέγονται οι Nio, Xpeng και Tesla και εσχάτως ο όμιλος Stellantis με εφαλτήριο το νέο C3.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία φόρτισης η νέα έκδοση Pro επιτρέπει την αναπλήρωση της ενέργειας με ισχύ 130 kW σε ταχυφορτιστή DC, εξασφαλίζοντας πλήρη φόρτιση σε 30 λεπτά. Στην περίπτωση της έκδοση Pro+ η ισχύς φόρτισης διαμορφώνεται σε 150 kW.

Mε την προσθήκη της έκδοσης έκδοση Pro που ξεκινά στη Γερμανία από τα 37.490 ευρώ, οι τιμές του #1 στην τοπική αγορά διαμορφώνονται σε 42.490 ευρώ για την Pro+, σε 44.490 ευρώ για την Premium, σε 46.490 ευρώ για την Pulse και 48.990 ευρώ για την κορυφαία Brabus.

Sports in

Αιχμές για τη διαιτησία από την Γκουντούρα – Έξαλλος ο προπονητής της: «Είναι σκάνδαλο» (vids)

Τόσο η Δώρα Γκουντούρα, όσο και ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, είχαν παράπονα από την αντιμετώπιση από τη διαιτησία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024