Σχέση: Έτσι θα καταλάβετε αν σας θεωρούν δεδομένο
Δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβετε τι πραγματικά σκέφτεται το άλλο άτομο για εσάς σε μια σχέση, αλλά αυτό είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να σας θεωρεί ως δεδομένο.
Ο σύντροφός σας, ο φίλος σας, το αφεντικό σας, ο δάσκαλός σας, ο συνάδελφος ή οποιοσδήποτε στη ζωή σας μπορεί ισχυρίζεται ότι σας εκτιμά, αλλά πόσο ανταποκρίνονται τα λόγια με τις πράξεις του;
Αυτό μπορεί να σας μπερδέψει, ιδίως αν έχετε συνηθίσει να δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό σε μια σχέση, να είστε εξυπηρετικοί και να βλέπετε την καλύτερη εκδοχή των άλλων.
Κι ενώ όλα αυτά είναι θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας, ορισμένοι μπορεί να βρουν την ευκαιρία και να εκμεταλλευτούν την προθυμία σας να βοηθήσετε.
Πώς θα καταλάβετε αν κάποιος θεωρεί τη σχέση σας δεδομένη
Ακόμα και οι καλύτερες σχέσεις μπορεί να διανύουν περιόδους κατά τις οποίες το ένα άτομο μπορεί να είναι αφηρημένο ή απασχολημένο.
Το αν ένα άτομο έχει συνειδητοποιήσει την αξία σας φαίνεται από την προσπάθεια που θα καταβάλει για να αποκαταστήσει τη «ζημιά» και να σας καθησυχάσει όταν προκύψει ένα πρόβλημα ή μια διένεξη.
Όταν αυτό το άτομο απλώς αγνοεί ή απορρίπτει ενοχλημένο τις ανησυχίες σας και δικαιολογείται χωρίς να αντιμετωπίζει ουσιαστικά το πρόβλημα, ίσως να μην σας δίνει την πρέπουσα σημασία.
Οι σχέσεις βασίζονται στο δούναι και λαβείν, αλλά σε αυτό το σενάριο ο ένας δίνει περισσότερα και ο άλλος ενδιαφέρεται πρωτίστως για τα δικά του συμφέροντα έναντι της δικής σας ευημερίας.
Ακόμα και οι καλύτερες σχέσεις μπορεί να διανύουν περιόδους κατά τις οποίες το ένα άτομο μπορεί να είναι αφηρημένο ή απασχολημένο
Ουσιαστικά, βασίζεται στο ότι εσείς θα είστε εκεί ό,τι κι αν συμβεί και θα κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της «δουλειάς» στη σχέση.
Ωστόσο, τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αυτής της δυναμικής δεν ωφελούν κανέναν, καθώς οδηγούν, σιγά-σιγά, στη διάβρωση της σχέσης σας.
Τι να κάνετε σε αυτό το σενάριο
Αν υποψιάζεστε ότι κάποιος σας υποτιμά κατ’ αυτόν τον τρόπο, το ερώτημα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας είναι αν, στην πραγματικότητα, του επιτρέπετε εσείς να το κάνει.
Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να αναγκάσετε κάποιον να σας κάνει προτεραιότητά του – πρέπει να το επιλέξει ο ίδιος.
Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς, είναι να κάνετε ένα βήμα πίσω, να δείτε πού βρίσκεστε στη λίστα των προτεραιοτήτων του και να αποφασίσετε αν σας ικανοποιεί το να βρίσκεστε σε αυτή τη θέση.
Αν η απάντηση είναι «όχι», τότε ίσως ήρθε η ώρα να προχωρήσετε και να αναζητήσετε μια πιο ισορροπημένη σχέση.
Δεν έχει νόημα να παραμείνετε σε μια κατάσταση όπου ο χρόνος, οι προσπάθειες, οι σκέψεις και οι απόψεις σας δεν εκτιμώνται. Σε κανέναν δεν αξίζει να τον αγνοούν, να τον υποτιμούν ή να μην ανταποδίδουν τις προσπάθειές του σε μια σχέση.
Να θυμάστε πάντα ότι τα θεμέλια μια υγιούς σχέσης είναι η εμπιστοσύνη, η επικοινωνία, η κατανόηση και ο αμοιβαίος σεβασμός.
Και σε τελική ανάλυση, ένα λεπτό που ξοδεύετε σε ένα άτομο που σας θεωρεί δεδομένο, είναι ένα λεπτό λιγότερο για κάποιον που αξίζει περισσότερο το χρόνο σας.
Πηγή: VITA
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Τραμπ: Καυγάς Μασκ με δικηγόρο και συνεργάτη του νέου προέδρου
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ