Την εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο σχολιάζει δηκτικά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημειώνει, «την επαύριο της ηχηρής αποδοκιμασίας εκ μέρους των πολιτών της αλαζονείας και της αμετροέπειας, που συστηματικά επιδεικνύουν το τελευταίο τετράμηνο ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, ο κ. Μητσοτάκης ξαναθυμήθηκε τον πολυδύναμο ‘εκσυγχρονισμό’».

«Η προτροπή Μητσοτάκη στους υπουργούς ‘να βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό, πριν μιλήσουν’ προκαλεί μόνο θυμηδία»

Η Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζει ειρωνικά ότι «ως τώρα τα ‘εκσυγχρονιστικά’ δείγματα γραφής της κυβέρνησης είναι όντως… εντυπωσιακά», για να παραθέσει τρία παραδείγματα:

– «Έφτασαν στο σημείο να κάνουν deal με τον κ. Βελόπουλο για να αλώσουν τις ανεξάρτητες αρχές.

– »Οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με συνεχείς ανατιμήσεις στα τρόφιμα και είναι απροστάτευτοι απέναντι στην αισχροκέρδεια.

– »Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει. Επί μήνες δεν γίνονται χειρουργεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και μόλις χθες ο αρμόδιος υπουργός Υγείας έπραξε το αυτονόητο».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρεται, στην ανακοίνωσή του, και στην προτροπή του κ. Μητσοτάκη προς τους υπουργούς «να βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό, πριν μιλήσουν», τονίζοντας ότι «προκαλεί μόνο θυμηδία, όταν προεκλογικά παρακολουθούσε – προφανώς με ευαρέσκεια – δημόσιους εκβιασμούς εις βάρος των Θεσσαλών αγροτών και κτηνοτρόφων ότι δεν θα εισπράξουν έγκαιρα τις αποζημιώσεις, αν δεν ψηφίσουν τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Αγοραστό».