Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίχως καιρό για δάκρυα, αλλά και δίχως…

Euroleague: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίχως καιρό για δάκρυα, αλλά και δίχως…

Η ως τώρα Euroleague διαδρομή τους δεν είναι ίδια. Είναι (σχεδόν) ίδια όμως τα αποτελέσματα και ίδια η βαθμολογική τους θέση…

Πρωί-πρωί ο ενεργός στα social media OLYMPIAKOS BC θέλησε να υπενθυμίσει σε όλους τι σημαίνει Euroleague διαβολοβδομάδα.

«No time for tears» ήταν το μήνυμα του πλάι στην καλημέρα του προς το ερυθρόλευκο κοινό. Δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα…

Απολύτως λογικό. Η ήττα στο Μιλάνο με την αποκαρδιωτική συγκομιδή των 53 πόντων στην επίθεση ήταν… χθες. Αύριο και όλας περιμένει η Παρτιζάν στο Φάληρο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, δεν επιτρέπεται να μείνει με το κεφάλι γυρισμένο προς τα πίσω.

Πως το είπε άλλωστε ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν από την αναμέτρηση στη Λομβαρδία; «Αυτή την εποχή προσπαθούμε μόνο να επιβιώσουμε». Και δεν έμεινε στα λόγια ο έμπειρος τεχνικός. Η τελευταία του ζαριά κόντρα στην Αρμάνι ήταν… τρεις καμικάζι να πιέζουν σε όλο το γήπεδο.

Με τον «βιονικό» Τόμας Γουόκαπ να συμπληρώνει ακόμη 30΄συμμετοχής, έχοντας ως παρτενέρ τον περσινό 12ο Μιχάλη Λούντζη αλλά και τον περσινό 13ο Τζορτζ Πάπας που κατά τη rookie σεζόν του αγωνίστηκε όλα και όλα στην Euroleague 6:50.

Είχε κάτι άλλο να κάνει ο δύο φορές στη σειρά καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη; Όχι. Με τους Γκος και ΜακΚίσικ τραυματίες, τον –επιεικώς απαράδεκτο- Κάνααν να έχει αποβληθεί από το 17΄με δύο τεχνικές ποινές και τον Λαρεντζάκη να έχει συμπληρώσει τα πέντε φάουλ, ο Μπαρτζώκας άλλους «κοντούς» δεν είχε. Λίγο ακόμη και θα ζητούσε από τον (βοηθό του Έτορε Μεσίνα) Μίλαν Τόμιτς να ξαναβάλει τα ερυθρόλευκα μπας και…

Και όταν σε μια τέτοια λειψανδρία προκύπτει παράλληλα 26% τρίποντο και «δεκατρία χαμένα λέι-απ» όπως τα μέτρησε ένα προς ένα ο τεχνικός του Ολυμπιακού; Τότε το ζήτημα δεν είναι γιατί οι Ερυθρόλευκοι έχασαν στο Μιλάνο, αλλά πως τα κατάφεραν και έμειναν μέσα στο ματς ως το 36΄-37΄ (και το για ένα δέκατο του δευτερολέπτου εκπρόθεσμο τρίποντο του Παπανικολάου που θα μείωνε σε 48-51).

Ή πως μπόρεσαν την περασμένη Παρασκευή να αντέξουν ως το 36΄απέναντι στην φορτσάτη Μπαρτσελόνα που εν το μεταξύ έφτασε ήδη το 3Χ3 κάνοντας μια βόλτα και από το Βελιγράδι…

Σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία ο Ολυμπιακός κράτα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνοχή και τα προνόμια ενός χαρακτήρα που σμιλεύτηκε παιχνίδι με το παιχνίδι από την εξαιρετική προηγούμενη διετία. Αυτά όμως πολύ λογικά δεν φτάνουν, όταν απέναντι σου υπάρχουν ομάδες της 8άδας.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξεκίνησαν με το αριστερό την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague και πλέον καλούνται στη δεύτερη αναμέτρηση να πάρουν μόνο τη νίκη

Και μιας και η Παρτιζάν ως τέτοια λογίζεται και υπολογίζεται; Καλά θα κάνουν οι Πειραιώτες να βρουν τον τρόπο και τα αποθέματα για να παρουσιάσουν κάτι καλύτερο αύριο βράδυ στο ΣΕΦ. Αλλιώς το 1-2 ρεκόρ τους θα γίνει 1-3.

Αναρωτιούνται αρκετοί βλέποντας την επίθεση να μένει χαμηλά τώρα που ο Βεζένκοφ δηλώνει κάτοικος Σακραμέντο ή διαβάζοντας την χθεσινή στατιστική που επιβεβαιώνει 12 ασίστ για 15 λάθη τώρα που ο Σλούκας είναι αρχηγός του Παναθηναϊκού, μήπως ο Ολυμπιακός της νέας χρονιάς έχει πέσει θύμα κάποιου κατασκευαστικού λάθος.

Και με δεδομένο ότι αυτή την εβδομάδα οι ομάδες του ΝΒΑ θα στείλουν πολλούς στην αγορά εργασίας; Σκέφτονται μήπως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα πρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο κάποιας έξτρα μεταγραφικής κίνησης ή ακόμη και κάποιας «αλλαγής».

Αν έχουν δίκιο; Η απάντηση αυτή λογικά θα προκύψει όταν οι Ερυθρόλευκοι θα εμφανιστούν με ολόκληρη τη φορεσιά τους. Δίχως τραυματισμούς, δίχως οι υγιείς να χρειάζεται να παίζουν 35΄ ανά ματς σε μια διαδικασία στα όρια της εξόντωσης. Ο Μπαρτζώκας πολύ δύσκολα θα βάλει και ένατο ξένο στο ρόστερ του. Αρκεί φυσικά και οι οκτώ που είναι εδώ να παίξουν για αυτό.

Χθες βράδυ ο Πίτερς και ο Κάνααν έβαλαν 7 πόντους, όταν ο Λούντζης και Πάπας προσέφεραν 6. Αυτός ο λογαριασμός προφανώς και δεν βγαίνει…

Οι… αριθμοί του τριφυλλιού

Όπως οι αριθμοί δεν δικαιώνουν και τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του. Ναι, έντεκα μεταγραφές και μεγάλες προσδοκίες. Έφτασε 18 Οκτώβρη όμως και οι Πράσινοι έχασαν το Super Cup, δυο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό, είναι στο 1-2 στη Euroleague και το Σάββατο χρειάστηκε να επιστρέψουν από το -19 στο Περιστέρι για να μην πέσουν στις δαγκάνες και του Βασίλη Σπανούλη.

Δύσκολο το ξεκίνημα της σεζόν για τους «πράσινους» του Εργκίν Αταμάν που γνώρισαν μια ακόμα ήττα.

Και για τον Εργκίν Αταμάν υπάρχουν τραυματισμοί κλειδιά (Μήτογλου, Παπαπέτρου), όπως υπάρχει και αυτονόητη δικαιολογία πως κρατά στα χέρια του ένα ρόστερ που ακόμη δεν είναι ομάδα.

Το χειρότερο όμως σε αυτή την περίπτωση προκύπτει από το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ως τώρα από παιχνίδι σε παιχνίδι μάλλον κάνει βήματα προς τα πίσω παρά προς τα εμπρός. Δεν υπάρχει ματς που ο αντίπαλος θα μαζέψει λιγότερα από 10+ επιθετικά ριμπάουντ. Δεν υπάρχει ματς που πέρα από τον Ματίας Λεσόρ προκύπτει σταθερά ένας δεύτερος «πόλος» στην επίθεση.

Δεν υπάρχει παρτίδα δίχως κάποιο μεγάλο διάστημα όπου η εικόνα παραπέμπει σε παράδοση. Χθες στην Πόλη, η Φενέρ δίχως τον Ντόρσει, τον Νέτο που έχει χτυπήσει από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και τον Σανλί που ως τώρα παίζει ελάχιστα είχε το ματς στο 27-9 από το δεκάλεπτο.

Έκανε ο Νικ Καλάθης (12 πόντοι με 3/4 σουτ, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ) απέναντι στον Σλούκα, τον Βιλντόζα και τους άλλους περιφερειακούς εμφάνιση… 2018. Έγραψε το κοντέρ 12/30 τρίποντα (40%) από τη στιγμή που σε κάθε άμυνα οι Πράσινοι μάζευαν προς τα μέσα προσπαθώντας να σταματήσουν την αιμορραγία του ριμπάουντ.

Στη δική τους περίπτωση η διάθεση μεταγραφής ή «αλλαγής» ή και των δύο μαζί θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ποιος θα πληρώσει τη νύφη; Ο Κάιλ Γκαι χθες για πρώτη φορά έδειξε ένα δείγμα των ικανοτήτων του. Ο Λούκα Βιλντόζα έχει ένα από τα πιο βαριά συμβόλαια και ο Μάριους Γκριγκόνις μαζί με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και τον Λευτέρη Μαντζούκα δίνουν την εντύπωση ότι το «περσινό» κομμάτι της ομάδας είναι ως εδώ πιο χρήσιμο από το «φετινό».

Όπως και να έχει; Το ματς της Παρασκευής, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο ΟΑΚΑ μοιάζει και για εκείνους κομβικό μιας και ο ενθουσιασμός από το ξεκίνημα έχει βάλει ήδη πλώρη για… μεγάλο περίπατο. Ούτε σε φόντο πράσινο συναντάς χρόνο για δάκρυα. Σε αυτό, αν μη τι άλλο, οι αιώνιοι που εν το μεταξύ 30 του μήνα τα ξαναλένε (αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα) ταιριάζουν γάντι…

Sports in

Επίσημο: Στη Νιούκαστλ ο Βλαχοδήμος (pic, vid)

Η Νιούκαστλ έκανε δικό της τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, με τις «καρακάξες» να ανακοινώνουν την αγορά του Έλληνα κίπερ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024