Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Η νέα παράσταση του «The Humans» στο θέατρο Μουσούρη

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Η νέα παράσταση του «The Humans» στο θέατρο Μουσούρη

Το έργο αναδεικνύει την εγγενή ομορφιά που βρίσκεται μέσα στην ακαταστασία και τις ατέλειες της ανθρώπινης ύπαρξης.

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο θέατρο Μουσούρη έγινε η πρεμιέρα του γνωστού θεατρικού έργου, του οποίου τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Ενός σημαντικού έργου, που μιλά με διαύγεια, χιούμορ, τρυφερότητα και βαθιά αγάπη, για «τη ζωή, όπως προσπαθούμε να τη ζήσουμε». Πρόκειται για το  «The Humans», το συναρπαστικό, βραβευμένο με Tony Award, θεατρικό έργο του Stephen Karam (Στίβεν Κάραμ), που έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς όπου έχει παιχτεί.

Κάθε χαρακτήρας είναι εξαιρετικά ελκυστικός

Με ένα σύνολο εξαιρετικών πρωταγωνιστών επί σκηνής Θέμις Μπαζάκα, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μαρία Πετεβή, Ειρήνη Μακρή, και η Ξένια Καλογεροπούλου το «The Humans» προσφέρει μια σπάνια ματιά στη συλλογική ανθρώπινη ψυχή.

Γραμμένη με ένα φρέσκο μείγμα ντοκιμαντερίστικου νατουραλισμού και θεατρικής τόλμης, η τραγικωμωδία του Κάραμ αποτυπώνει την ουσία της ανθρώπινης κατάστασης με ακρίβεια, συμπόνια και απαράμιλλη αυθεντικότητα.

Ιστορίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας

Το «The Humans» ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της οικογένειας Μπλέικ, κατά τη διάρκεια ενός μόνο απογεύματος, προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει από κοντά τις αγωνίες, τα όνειρα και τους ανομολόγητους φόβους τους.

Θα μπορούσαν να είναι άνθρωποι που όλοι γνωρίζουμε. Οι καυγάδες τους είναι για θέματα που όλοι μας συμβουλεύονται να αποφεύγουμε, αλλά σπάνια τα αποφεύγουμε, όπως τα χρήματα, η θρησκεία, η τάξη και το τι κάνουν λάθος τα παιδιά στη ζωή τους. \

Οι αιτίες των δυσκολιών τους είναι τόσο συνηθισμένες που μοιάζουν ελάχιστα άξιες αναφοράς – ασθένεια, έλλειψη δεξιοτήτων, έλλειψη χρημάτων, αδιαφορία των άλλων, κακή τύχη. Όσο κοινότυπα κι αν φαίνονται αυτά τα προβλήματα, είναι πραγματικά και άλυτα. Και με αυτόν τον τρόπο αποκτούν μυθικές διαστάσεις και παγκόσμια σημασία.

Μια παράσταση που αγγίζει έντονα τις ανθρώπινες ανησυχίες

Το «The Humans» έκανε πρεμιέρα στο Broadway το 2016

Την ίδια χρονιά ήταν φιναλίστ για το Βραβείο Πούλιτζερ και κέρδισε το Βραβείο Tony για το καλύτερο θεατρικό έργο. Ακολούθως, γυρίστηκε σε ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα, η οποία, όπως και το θεατρικό, είχε πολύ θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς.

Ο Στίβεν Κάραμ είναι ένας καταξιωμένος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, τα έργα του οποίου έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις. Τα έργα του είναι γνωστά για τη διεισδυτική εξερεύνηση των ανθρώπινων συναισθημάτων και των σχέσεων.

Η εξαιρετική δεξιοτεχνία του Stephen Karam και η ικανότητά του να δημιουργεί βαθιά ανθρώπινους χαρακτήρες του έχουν χαρίσει ευρεία αναγνώριση.

Η Θέμις Μπαζάκα

Πληροφορίες

Παραστάσεις

Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00

Σάββατο στις 18:00 & 21:00

Κυριακή στις 19:00

Προπώληση

ticketmaster.gr

και στα ταμεία του θεάτρου

2103310936

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον με ταχύτητα φωτός

Ο Βεζένκοφ επαναφέρει «ρυθμίσεις» που θα απογειώσουν το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024