Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μίσος και τιμωρίες τσακίζουν και το ποδόσφαιρο για τη Γάζα

Μίσος και τιμωρίες τσακίζουν και το ποδόσφαιρο για τη Γάζα

Η σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης χωρίζει στα δυο και το ποδόσφαιρο με ρητορικές μίσους και τιμωρίες για τα εκατέρωθεν πολιτικά μηνύματα

Η Νις και η Μαϊντς αναγκάστηκαν να τιμωρήσουν δύο παίκτες για τα πολιτικά μηνύματά τους στα κοινωνικά τους δίκτυα. Η Μπάγερν έχει ήδη προειδοποιήσει τον Μαζραουί ενώ ήδη είναι υπό τιμωρία ο Σόλομον της Τότεναμ.

Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς στην Παλαιστίνη έχει μεταδοθεί και στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Όχι μόνο λόγω των σκληρών κατηγοριών ενός μέλους της γαλλικής κυβέρνησης κατά του Καρίμ Μπενζεμά, τον οποίο σχετίζει άμεσα με την ομάδα της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας», αλλά επειδή υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που έχουν εκφράσει πολιτικές απόψεις στα κοινωνικά τους δίκτυα για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Κάποιοι έχουν αποκλειστεί από τους συλλόγους τους και άλλοι ήδη έχουν προειδοποιηθεί με κυρώσεις. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.

Η Μπάγερν Μονάχου κάλεσε σε απολογία τον Μαροκινό Μαζραουί που έκανε σχόλια υπέρ της Παλαιστίνης και μετά την επιστροφή του στη Γερμανία εξετάζουν την πιθανή τιμωρία του.

Διαφορετικές οπτικές που ανάγκασαν τους συλλόγους να αναλάβουν τα ηνία και να βάλουν γρήγορα τέλος σε κάθε διαμάχη

Ένα ακανθώδες θέμα που έχει επηρεάσει σοβαρά και άλλους ποδοσφαιριστές. Η Νίς ανέλαβε δράση για το θέμα και αποφάσισε να αποκλείσει άμεσα τον Γιουσέφ Ατάλα, αλγερινής υπηκοότητας, αφού διερευνήθηκε από την Εισαγγελία της Νίκαιας για πιθανή συνηγορία υπέρ της τρομοκρατίας, επισημαίνοντας στα κοινωνικά του δίκτυα φερόμενες αντισημιτικές ομιλίες ενός ιεροκήρυκα σε σχέση στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. «Δεν θα επιτρέπεται η ρητορική μίσους», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Φιλίπ Ντιαλό.

Διαφορετικές οπτικές που ανάγκασαν τους συλλόγους να αναλάβουν τα ηνία και να βάλουν γρήγορα τέλος σε κάθε διαμάχη. Η Μάιντς απομάκρυνε επίσης τον Ελ Γκάζι (Ολλανδό παίκτη, αλλά μαροκινής καταγωγής) αυτό το Σαββατοκύριακο για τα αντισημιτικά σχόλιά του, αφού ο ποδοσφαιριστής ισχυρίστηκε ότι το ισραηλινό κράτος διενεργεί «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας .

«Ο Ελ Γκάζι υιοθέτησε μια θέση για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή που ήταν αφόρητη για τον σύλλογο», δήλωσε η γερμανική ομάδα. Μία από τις χώρες που ενεργούν πιο αποφασιστικά απέναντι στα πολιτικά μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τη σύγκρουση.

Στην Αγγλία, επικρίνουν τη θέση του Μανόρ Σόλομον, ενός Ισραηλινού παίκτη της Τότεναμ, ο οποίος δημοσίευσε ένα μήνυμα στο οποίο κατηγόρησε την Ισλαμική Τζιχάντ ότι «σκότωσε τους δικούς της ανθρώπους» με «αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου». Η Τότεναμ καλείται να τιμωρήσει τον ποδοσφαιριστή της για τα μηνύματα που κάνει στα κοινωνικά του δίκτυα, ακόμη και να προχωρήσει περισσότερο και να τον απομακρύνει από την ομάδα.

Ορισμένοι πρώην παίκτες εξέφρασαν επίσης τη γνώμη τους για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.
Ο Αρντά Τουράν , πρώην παίκτης της Ατλέτικο και της Μπαρτσελόνα, και νυν προπονητής της τουρκικής ομάδας Eyüpspor, δεν μασάει τα λόγια του όταν μιλάει για το Ισραήλ.

«Το Ισραήλ σκοτώνει αμάχους, αθώα παιδιά. Όλος ο κόσμος πρέπει να ενωθεί και να υψώσει τη φωνή του ενάντια σε αυτή τη σκληρή πράξη. Όποιος δεν αντιδράσει σήμερα θα έχει την ευθύνη. Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ζήσει με αυτόν τον πόνο, με αυτή τη βαρβαρότητα. «Το Ισραήλ διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Tην ίδια γραμμή ακολουθεί ο Μεσούτ Οζίλ, ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Άρσεναλ, που έχει ήδη αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους. «Μπορεί να υπάρχει κάποιος λόγος σε αυτόν τον κόσμο να ρίχνουμε βόμβες κάθε μέρα, κάθε ώρα σε αθώα ανθρώπινα όντα και ειδικά σε μικρά παιδιά για να τα σκοτώνουν; Σίγουρα όχι!!! Αυτό είναι ένας εφιάλτης. Που είναι η ανθρωπιά, άνθρωποι;», έγραψε σε ένα από τα κοινωνικά του δίκτυα.

Η ομοσπονδία της Αλγερίας ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει όλους τους ποδοσφαιρικούς της αγώνες μέχρι νεοτέρας για να δείξει την αλληλεγγύη της στη Γάζα. «Εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον αδελφό Παλαιστινιακό λαό και από σεβασμό στη μνήμη των σεβάσμιων και ένδοξων μαρτύρων των άγριων σιωνιστικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν στον τομέα της Γάζας κατά των πληθυσμών της κατεχόμενης Παλαιστίνης, η Αλγερινή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FAF) αποφάσισε να να αναστείλει όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και αγώνες μέχρι νεωτέρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, από την Αλγερία αποφάσισαν να συνεργαστούν με την Παλαιστίνη και θα φιλοξενήσουν όλους τους αγώνες της ομάδας τους στην επικράτειά τους: αυτούς των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και το Ασιατικό Κύπελλο Εθνών 2027, άρα ο αγώνας Παλαιστίνη-Αυστραλία στις 21 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί σε αλγερινό έδαφος.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024