Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Οι Γερμανοί νεοναζί συγχαίρουν τη Χαμάς

Οι Γερμανοί νεοναζί συγχαίρουν τη Χαμάς

Προς… έκπληξη της γερμανικής αστυνομίας, ακροδεξιά κόμματα και νεοναζιστικές οργανώσεις απονέμουν τα εύσημα στη Χαμάς για το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών της με το Ισραήλ.

Ο άνθρωπος δεν μαθαίνει ποτέ. Το μίσος πάνω από όλα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και πάλι ως τραγωδία και οι περισσότεροι κοιτούν αμήχανα. Ένα αιματοβαμμένο αστέρι του Δαβίδ εμφανίζεται στο κανάλι Telegram των «Νέων Εθνικιστών», της νεολαίας του γερμανικού νεοναζιστικού κόμματος NPD.

«Στο νέο κύμα επιθέσεων της Χαμάς έχει προηγηθεί η ισραηλινή καταπίεση, κατοχή και μαζικές δολοφονίες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», τονίζει το μήνυμα, προσθέτοντας σε απειλητικό τόνο: «Ο κόσμος παρακολουθεί». Αυτοί οι «Νέοι Εθνικιστές» υπερασπίζονται το πρόγραμμα Die Heimat (Η Πατρίδα) και συχνά πραγματοποιούν περιστατικά βίας στους δρόμους» μεταφέρει από το Βερολίνο η ABC.

Στη δημοσίευσή τους «Ο ακτιβιστής» αυτοχαρακτηρίζονται ως «αντιιμπεριαλιστές», περιγράφουν το Ισραήλ ως «εχθρό όλων των λαών» και επικρίνουν τη γερμανική «παρασιτική οικοδόμηση του κράτους». Η επίθεση της Χαμάς είναι γι’ αυτούς αφορμή για πανηγυρισμούς και τη ονομάζουν ως ένα είδος «λογισμού». Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για να διευκρινίσει το συμβάν, το οποίο συνέβη στη γειτονιά Mitte του Βερολίνου και δεν είχε ως αποτέλεσμα θύματα.

Επίσης, το κόμμα του Τρίτου Δρόμου, ένας νεοναζιστικός σχηματισμός ιδιαίτερα δραστήριος στην ανατολική και νότια Γερμανία, δημοσίευσε στον ιστότοπό του στις 11 Οκτωβρίου την «απόρριψη κάθε εκδήλωσης αλληλεγγύης με το ιμπεριαλιστικό τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ». Στο ίδιο κείμενο, η επίθεση της Χαμάς αποδόθηκε στις «συνεχείς προκλήσεις του Ιούδα κατά των ιθαγενών Αράβων», οι οποίοι «ξεπέρασαν το τείχος με το οποίο το Ισραήλ θέλει να μαλώσει τους Παλαιστίνιους» και τα μέλη της κυβέρνησής του αναφέρθηκαν ως «οι υπάκουοι υπηρέτες της Σιών».

«Οι άρχοντες του συστήματος της FRG δεν εργάζονται για την ευημερία του γερμανικού λαού, αλλά αποκλειστικά για τους «εκλεκτούς» Γιαχβιστές κυρίους τους», συνεχίζει η διακήρυξη. Και ένα τρίτο νεοναζιστικό κόμμα, το Die Rechte (Η Δεξιά), έκανε post links στο κανάλι Telegram για ένα ακροδεξιό ηλεκτρονικό κατάστημα που πρόσφερε μπλουζάκια που έγραφαν «Αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη», με το σχόλιο «Πιο επίκαιρο από ποτέ».

Αυτοί οι τρεις σχηματισμοί ήταν εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση από τις Γερμανικές Υπηρεσίες Εσωτερικών Πληροφοριών και ως εκ τούτου αψηφούν την πρόσφατη απαγόρευση κάθε έκφρασης εξύμνησης ή υποστήριξης της βίας.

Η ακροδεξιά στην Γερμανία υποστήριξε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Νεοναζιστικές οργανώσεις στην Γερμανία υποστηρίζουν την επίθεση της Χαμάς

Όλα τα γερμανικά πολιτικά κόμματα καταδίκασαν την επίθεση της Χαμάς.

Μόνο η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει εμπλεκόμενη σε μια εσωτερική συζήτηση σχετικά με τους συγκεκριμένους όρους της καταδίκης. Με αυτόν τον τρόπο, η γερμανική νεοναζιστική και ακροδεξιά σκηνή συγκλίνει με τις παλαιστινιακές οργανώσεις υπέρ της βίας εκείνης της νύχτας.

Βγήκαν ξανά στους δρόμους στο Neukölln του Βερολίνου και επιτέθηκαν ακόμη και σε αστυνομικούς που προστάτευαν την Πύλη του Βρανδεμβούργου. Σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότερα από 300 άτομα παρακολούθησαν ένα κάλεσμα που δημοσιεύτηκε αποκλειστικά στην πλατφόρμα Χ, πρώην Twitter, και χωρίς επίσημη εξουσιοδότηση.

Μετά από πολλές ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα που τους ζητούσαν να διαλυθούν, η μη εξουσιοδοτημένη συγκέντρωση διαλύθηκε, αλλά όχι πριν μερικά από τα μέλη της πετάξουν μπουκάλια και πέτρες στην αστυνομία. Μια άλλη μη καταγεγραμμένη διαδήλωση διαλύθηκε την ίδια ώρα «στην περιοχή Sonnenallee και Pannierstrasse, όπου έπεσαν εορταστικά πυροτεχνήματα από άτομα με μάσκα», σύμφωνα με την αστυνομία. Οι διαδηλωτές έκλεισαν τους δρόμους με κάδους σκουπιδιών και τους έβαλαν φωτιά.

Αυτή η νέα συνέργεια μεταξύ αραβικών οργανώσεων με διασυνδέσεις με την τρομοκρατία και ακροδεξιά κόμματα εκδηλώνεται στο δρόμο, προς έκπληξη της αστυνομίας. «Κυνηγήσαμε τέσσερις μασκοφόρους που διέφυγαν κατά μήκος του Sonnenallee. Είχαν κάνει γκράφιτι στον τοίχο που ήταν ακόμα φρέσκος: «Free Palestine», «Sieg Heil» και «Long live the Führer» ενώ ζωγραφίζουν ακόμη μια σβάστικα που υμνεί την PLO».
Καμία σωτηρία…

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024