Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Οι ΗΠΑ στέλνουν τρίτο πλοίο στη Μεσόγειο

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Οι ΗΠΑ στέλνουν τρίτο πλοίο στη Μεσόγειο

Η Ουάσιγκτον στέλνουν την ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου στην Μεσόγειο

Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή χειροτερεύει μέρα με την μέρα, με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς να συνεχίζονται, την ώρα που το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ προετοιμάζει την χερσαία επίθεση στην Γάζα.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν το Ισραήλ στέλνοντας στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων εξελιγμένων πυρομαχικών. Ενισχύουν δε και την παρουσία τους στην Μέση Ανατολή, στέλνοντας το USS Mount Whitney, την ναυαρχίδα του έκτου Αμερικανικού Στόλου.

Δείτε την ανάρτηση

Δύο τα αεροπλανοφόρα που έχει στείλει ο Μπάιντεν

Μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, η Ουάσιγκτον έστειλε το USS Gerald Ford θέλοντας να συμβολίσει την «ατσάλινη δέσμευση» της Ουάσιγκτον «στην ασφάλεια του Ισραήλ» και την «αποφασιστικότητά της να αποτρέψει οποιονδήποτε κρατικό ή μη κρατικό παράγοντα που επιδιώκει την κλιμάκωση αυτού του πολέμου».

Μία εβδομάδα αργότερα, οι ΗΠΑ έστειλαν το USS Eisenhower και τα συνοδευτικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο «για την αποτροπή εχθρικών ενεργειών εναντίον του Ισραήλ» και «κάθε προσπάθειας να εξαπλωθεί ο πόλεμος μετά την επίθεση της Χαμάς».

Λίγα λόγια για το πλοίο

Το USS Mount Whitney είναι ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου και έχει μήκος που υπολογίζεται περίπου στα 600 πόδια. (198 μέτρα) Τέθηκε σε υπηρεσία το 1971, έχει συμμετάσχει σε επιχειρήσεις στον Ατλαντικό, τη Μεσόγειο, την Καραϊβική, τον Ινδικό, καθώς και στο Κέρας της Αφρικής. Επίσης, τον Αύγουστο του 2008 είχε αποσταλεί στη Μαύρη Θάλασσα, προκειμένου να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους είχαν πληγεί από τον πόλεμο Ρωσίας – Γεωργίας, ενώ από το Μάρτιο του 2011 αποτέλεσε το κύριο σκάφος διοικήσεως για τη διεθνή επιχείρηση κατά της Λιβύης.

Ακόμη, έχει την δυνατότητα να λαμβάνει, να επεξεργάζεται και να μεταδίδει μεγάλες ποσότητες ασφαλών δεδομένων από οποιοδήποτε σημείο της γης μέσω διαδρομών επικοινωνίας HF, UHF, VHF, SHF και EHF. Αυτή η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στο Κοινό Κέντρο Πληροφοριών και στο Κοινό Κέντρο Επιχειρήσεων να συλλέγουν και να συγχωνεύουν κρίσιμες πληροφορίες ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

Ως το πιο εξελιγμένο πλοίο Διοικήσεως, Ελέγχου, Επικοινωνιών, Υπολογιστών και Πληροφοριών (C4I) που έχει τεθεί ποτέ σε λειτουργία, το USS Mount Whitney ενσωματώνει διάφορα στοιχεία του πιο προηγμένου εξοπλισμού C4I και δίνει στον επιβιβασμένο Commander Joint Task Force την ικανότητα να διοικεί αποτελεσματικά ευρέως διασκορπισμένες εναεριες χερσαίες και θαλάσσιες μονάδες με ολοκληρωμένο τρόπο.

Sports in

Η επιβλητική εμφάνιση του «Greek Freak» κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «σάρωσε» την Δομινικανή Δημοκρατία, με τον «Greek Freak» να κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση και να αναδεικνύεται MVP του αγώνα – Τα στατιστικά του σούπερ σταρ της «γαλανόλευκης» στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024