
Amazon: Το 2024 ξεκινούν οι παραδόσεις με drone στην Ευρώπη
Η υπηρεσία Prime Air είναι σήμερα διαθέσιμη μόνο σε δύο πόλεις στην Καλιφόρνια και το Τέξας.
Ο γίγαντας του διαδικτυακού εμπορίου Amazon ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι από τα τέλη του 2024 θα αρχίσει να παραδίδει πακέτα με drone στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τις αγορές της Βρετανίας και της Ιταλίας.
Η υπηρεσία παράδοσης με drone, Prime Air, είναι σήμερα διαθέσιμη μόνο σε δύο πόλεις στην Καλιφόρνια και το Τέξας, όμως από το 2024 θα αρχίσει να εξυπηρετεί και μια τρίτη τοποθεσία στις ΗΠΑ που δεν κατονομάζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Οι χρήστες τoυ Amazon Pharmacy θα παραλαμβάνουν τα φάρμακα εντός 60 λεπτών χωρίς επιπλέον χρέωση
Τα drone θα παραδίδουν προϊόντα την ημέρα που υποβάλλεται η παραγγελία, ανέφερε η εταιρεία σύμφωνα με το Reuters.
Η Amazon είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που υιοθετούν την τεχνολογία των drone, έπειτα από άδεια που έλαβε για δοκιμές από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές το 2020.
Ακόμα, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ότι ξεκινά τις παραδόσεις φαρμάκων με drone στην περιοχή Κόλετζ Στέισον του Τέξας.
Οι χρήστες της υπηρεσίας Amazon Pharmacy θα παραλαμβάνουν τα φάρμακα εντός 60 λεπτών χωρίς επιπλέον χρέωση, ανέφερε η εταιρεία.
Οι πελάτες θα έχουν έτσι γρήγορη πρόσβαση σε περισσότερα από 500 φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων θεραπειών για κοινές παθήσεις όπως το άσθμα και η γρίπη.
Τα drone της Amazon πετούν σε ύψος 40-120 μέτρων και είναι είναι εξοπλισμένα με κάμερες για να αναγνωρίζουν ανθρώπους, ζώα και άλλα αντικείμενα.
Το drone θα πλησιάζει το έδαφος για να αφήσει το πακέτο μόνο αν ο χώρος είναι ελεύθερος, αλλιώς θα επιστρέφει στις αποθήκες της εταιρείας για να προσπαθήσει ξανά αργότερα.
Τον Αύγουστο πάντως η εταιρεία έχασε δύο στελέχη της υπηρεσίας Prime Air, της οποίας το προσωπικό μειώθηκε στο πλαίσιο των σαρωτικών απολύσεων που αποφάσισε ο διευθύνων σύμβουλος Άντι Τζάσι.
- Ιράν: Δεν απέχει πολύ από την απόκτηση πυρηνικών όπλων η Τεχεράνη, λέει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας
- Μεσολόγγι: Προθανάτια χτυπήματα σε μέτωπο και αυχένα είχε ο ψαράς που βρέθηκε νεκρός
- ΗΠΑ: Συνελήφθη καθηγήτρια επειδή έκανε σεξ με μαθητή της – «Συνέβη αρκετές φορές»
- Επιστρέφει στη Σάλκε ο θρύλος Ραούλ, αναλαμβάνει ως προπονητής
- Πρώτη διεθνής συμφωνία για την αντιμετώπιση πανδημιών – Οι ΗΠΑ μένουν εκτός
- Η γκάφα με την πόρτα του Blue Origin και η απόδειξη ότι η αποστολή της Κέιτι Πέρι ήταν fake