Πρατήρια υγρών καυσίμων, πετρέλαιο θέρμανσης, yachting, λιπαντικά οχημάτων – βιομηχανίας, λιπαντικά ναυτιλίας, βιομηχανικές πωλήσεις καυσίμων, στερεά καύσιμα, διεθνές εμπόριο και ασφαλώς ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο είναι οι βασικές δραστηριότητες ενός εκ των μεγαλύτερων Ομίλων ενέργειας της χώρας. Ο λόγος για την ελίν που εδώ και 70 σχεδόν χρόνια είναι πάντα παρούσα στον ενεργειακό χώρο. Η εταιρία στοχεύει συνεχώς στο να βρίσκεται στο επίκεντρο της καινοτομίας και των εξελίξεων του κλάδου, έχοντας ως αρχή την αξιοπιστία και τη συνεχή ανάπτυξη εντός και εκτός συνόρων. Ένας από τους βασικούς ρόλους της εταιρίας στο σήμερα και στο αύριο είναι η συνδρομή της στην ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας  σε ένα βιώσιμο επιχειρείν, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Ζούμε σε μία περίοδο που η κλιματική κρίση δείχνει τα δόντια της με έναν σκληρό τρόπο. Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σε όλα τα επίπεδα είναι πολλές και ο ρόλος που διαδραματίζουν και πρόκειται να διαδραματίσουν οι εταιρίες ενέργειας καθοριστικός. Σε αυτήν την ενεργειακή μετάβαση είναι βασισμένος ο στρατηγικός σχεδιασμός της ελίν, που δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. Συγκεκριμένα, η εταιρία λειτουργεί βάσει ενός φιλικού προς το περιβάλλον επιχειρηματικού μοντέλου, που ενσωματώνει την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, προκειμένου να προσαρμοστεί και στις απαιτήσεις της ενεργειακής αγοράς του 2030.

Η ελίν, αν και ευρέως γνωστή στο κοινό για τα πρατήριά της, ακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις της ενεργειακής αγοράς, έχει διευρύνει τις δραστηριότητές της παρέχοντας υπηρεσίες για ηλεκτρικό ρεύμα με το εμπορικό σήμα “electricon” και για φυσικό αέριο με την “aerion”.

Πιστή στη νέα πιο «πράσινη» εποχή, η ελίν έχει κάνει σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες για περισσότερη χρήση ηπιότερων μορφών ενέργειας στην κίνηση οχημάτων. Επιπλέον, πιστεύοντας στην πράσινη κινητικότητα έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τη ΔΕΗ στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης με εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε 30 πρατήρια πανελλαδικά.

Μέσα στο έτος που διανύουμε, η ελίν αναμένεται επίσης να έχει ολοκληρώσει τρία φωτοβολταϊκά πάρκα στον Ασπρόπυργο και στον Βόλο, ενώ μέσω της συνεργασίας με τον ΔΕΣΦΑ υπάρχει πρόβλεψη για παραγωγή και διανομή του «εναλλακτικού» υδρογόνου, που κερδίζει συνεχώς το ενδιαφέρον της ενεργειακής αγοράς καθότι έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και υπάρχει άφθονο στη φύση.

Επιπλέον, η εταιρία επιδιώκει και την έγκαιρη είσοδό της στην αγορά Συμπιεσμένου και Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNGCNG). Στις αρχές του επόμενου έτους, αναμένεται να ολοκληρώσει τη δημιουργία του 1ου σταθμού ανεφοδιασμού CNG-LNG στην Αττική, στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την BLUE GRID.

Εκτός όλων αυτών των νέων πεδίων δραστηριότητας της ελίν, υπάρχει πάντα στον σχεδιασμό της  και η εξέλιξη των υπαρχόντων προϊόντων της με στόχο τη μείωση του αντικτύπου τους στο περιβάλλον. Έτσι, τα καύσιμα νέας γενιάς Crystal Next ενσωματώνουν όλες τις προδιαγραφές ποιότητας της εταιρίας και έχουν λάβει το βραβείο Bravo στην κατηγορία «Αγορά: Ανάπτυξη πράσινων υπηρεσιών & προϊόντων» ως καύσιμα φιλικότερα προς το περιβάλλον και την υγεία.

Ένα σημαντικό κεφάλαιο της ελίν αποτελούν οι άνθρωποί της. Οι εργαζόμενοι της εταιρίας συνδυάζουν ομαδικό πνεύμα, υψηλή επιστημονική κατάρτιση και τεχνογνωσία, με βαθιά γνώση της αγοράς ώστε να συντελούν στη συνεχή και επιτυχημένη πορεία της προς το μέλλον. Ο συνδυασμός αυτής της μοναδικής ομάδας ανθρώπων με την εταιρική κουλτούρα της αξιοπιστίας και του ήθους της ελίν είναι που την κάνει να ξεχωρίζει για τον σεβασμό της προς την κοινωνία αλλά και προς το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό συναντάμε και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της ελίν, την «ώθηση», με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού συνολικού κοινωνικού αποτυπώματος. Οι δράσεις της «ώθησης» αφορούν τόσο στην κοινωνία (με δωρεάν καύσιμα για ΜΚΟ, δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης για κοινωνικές δομές, κ.α.), όσο στον αθλητισμό,  στον εθελοντισμό (συλλογή τροφίμων, αιμοδοσία, δράσεις στον δρόμο, κα) και στο περιβάλλον ακολουθώντας μία αυστηρή πολιτική για τον περιορισμό του αντικτύπου των δραστηριοτήτων του Ομίλου σε αυτό. Με σταθερή δέσμευση να συμβάλλει στο χτίσιμο ενός αύριο με καλύτερες συνθήκες, το πεδίο δράσεων του προγράμματος ΕΚΕ της ελίν είναι μέρος της συντονισμένης προσπάθειάς της να δώσει «ώθηση» στην πρόοδο και την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.

Η συνολική εικόνα της ελίν όπως φαίνεται και από όλα όσα περιγράφηκαν παραπάνω, δείχνει μία εταιρία πιστή στις αρχές της, αδιαπραγμάτευτη σε ζητήματα διαφάνειας και ποιότητας, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις του κλάδου και τη μετάβαση σε μία νέα ενεργειακή εποχή. Η συνέπειά της και ο σεβασμός  προς τους καταναλωτές την διακρίνουν  για τις επί τόσες δεκαετίες επιτυχίες, και  αποτελούν και τα βασικά της εφόδια για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.