Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η αστερόσκονη του Πάσπαλι

Η αστερόσκονη του Πάσπαλι

Ο Λαρεντζάκης «ντύθηκε» Ζάρκο για λίγα λεπτά

Όταν ο Ζάρκο Πάσπαλι μεγαλουργούσε στον Ολυμπιακό, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν…νεογέννητο (22 Σεπτεμβρίου του 1993 ήρθε στον κόσμο).

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ζάρκο Πάσπαλι επέστρεψε στο λιμάνι για να δει από κοντά τις δύο ομάδες της καρδιάς του και να γνωρίσει και πάλι την αποθέωση. Στη λεωφόρο της δόξας που οδηγεί στο νέο vip lounge του Ολυμπιακού είναι στη σειρά οι φανέλες μεγάλων παικτών που αφησαν το στίγμα τους στο λιμάνι και ο Ζαρκο φωτογραφήθηκε δίπλα στη δική του, πριν τα πει λίγο με φίλους των Ερυθρολεύκων αλλά και με ένα παλληκάρι από το Παγκράτι («Σάκη Τζαλάλη είσαι παλληκάρι» το σύνθημα εκείνων των χρόνων στην ιστορική γειτονιά) με τον οποίο είδαν δώσει ομηρικές μάχες στο γήπεδο.

«Το είχε κρατήσει άλλος στους14 πόντους» μας έλεγε υπερήφανος ο Σάκης Τζαλάλης που εξέφραζε και αυτός το πάθος μιας εποχής όπου οι παίκτες κατέθεταν στο παρκέ την ψυχή τους και έπαιζαν πολλές φορές σαν να μην υπάρχει αύριο.

Ένας από τους καλύτερους εκφραστές αυτού του τύπου μπάσκετ, είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που παίζει στην ομάδα που το έχει κάνει…κανόνα εδώ και μια δεκαετία και βάλε να αρνείται να παραδοθεί ακόμα και όταν τα έχει κάνει όλα (σχεδόν) λάθος.

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή αναμέτρηση με την Παρτιζάν

Η οποία από το (σχεδόν) άψογο πρώτο μέρος και το 49-39 του 17ου λεπτού βρέθηκε στο -8 (51-59 στο 26’) έχοντας δεχτεί ένα απίστευτο σερί 20-2 από την Παρτίζαν. Απλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό δεν έγινε αυτή τη φορά στο φινάλε όπως με τη Μπαρτσελόνα (που με το 18-2 μια εβδομάδα νωρίτερα έφυγε νικήτρια από το ίδιο γήπεδο).

Ο Λαρεντζάκης που ακούει…πολλά (και διαβάζει λίγα) και είχε μέχρι και τον Λεντέι να περνάει από μπροστά του πριν τις κρίσιμες βολές και να του λέει: «Είσαι κότα, θα χάσεις βολή» (σ.σ. το “Pussy” που του είπε είναι λίγο πιο…βαρύ από το «κότα» αλλά στη συγκεκριμένη στιγμή είχε το ίδιο νόημα) δεν χαμπαριάζει.

«Με ιντριγκάρει αυτό, μου δίνει έξτρα ώθηση και ενέργεια για να αποδείξω το αντίθετο. Μερικές φορές παραλέγεται η γνώμη και τα σχόλια. Ώρες ώρες είναι λίγο ενοχλητικό, αλλά δε δίνουμε μεγάλη σημασία. Λίγο διαβάζω, λίγο μου τα στέλνουν, με μερικά γελάω. Εντάξει έτσι είναι άμα εκτίθεσαι» είπε με νόημα στην κάμερα της Nova ο άσος του Ολυμπιακού που με 10 πόντους σε λιγότερο από ένα δίλεπτο στο τέλος (1.58 για την ακρίβεια) έφερε τα πάνω κάτω για να επιστρέψει η ομάδα του από το -14 (67-53 λίγο πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου είχαν ξεφύγει οι φιλοξενούμενοι) και να πάρει μια επική – με βάση τις απουσίες της αλλά και την εξέλιξη του αγώνα – νίκη.

«Ναι συμφωνώ ότι ήταν από τις σημαντικότερες της ομάδας την τελευταία διετία» μας είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας αποχωρώντας από τη συνέντευξη Τύπου όταν του το επισημάναμε. Το είδε πει νωρίτερα και στους παίκτες του όπως επίσης τους θύμισε στην ομιλία του στα αποδυτήρια:

«Μείνατε μέχρι το τέλος σαν ομάδα, ήσασταν συμπαγείς ακόμα κι όταν η ομάδα ήταν με δέκα πόντους λιγότερους. Δείξαμε χαρακτήρα παρά τις δυσκολίες, δείξαμε καρδιά. Έτσι πρέπει να παίζουμε όλη τη χρονιά, να είμαστε όλοι μαζί, συμπαγείς. Τώρα πιστεύω πως είναι η ώρα να ενωθούμε ακόμη περισσότερο, να παίξουμε όπως πέρυσι».

Την ίδια στιγμή στα social o ηγέτης της Μονακό Μάικ Τζέιμς πόσταρε: «Πείτε ό,τι θέλετε για το επίπεδο του Λαρεντζάκη ή για το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του, όμως όταν μπαίνουμε στην τέταρτη περίοδο ο τύπος εμφανίζεται. Έχει καρδιά» αποθεώνοντας τον Λαρεντζάκη την ώρα που οι φίλοι του Ολυμπιακού του έγραφαν από κάτω: «Έλα στον Πειραιά να παίζετε παρέα»

Ο Ολυμπιακός κερδίζει πολύτιμο χρόνο μέχρι να πάρει ανάσες και να δει παίκτες να επιστρέφουν περιμένοντας τη στιγμή να παίξει για πρώτη φορά πλήρης.

Sports in

«Στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια»: 20 χρόνια μετά το… Έβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου (vid)

Σήμερα (4/7) συμπληρώνονται 20 χρόνια από την μέρα που η Ελλάδα κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, στο Euro του 2004.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024