Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
FIFA: 20ετής αποκλεισμός σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση

FIFA: 20ετής αποκλεισμός σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση

Ο αφρικανός προπονητής θα πρέπει να καταβάλει και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων.

Ποινή αποκλεισμού 20 ετών από κάθε σχετική με το ποδόσφαιρο δραστηριότητα, επέβαλε η FIFA σε Αφρικανό προπονητή ο οποίος ενεπλάκη σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.

Η υπόθεση αφορά τον Τζόναθαν Μπουκαμπάκουα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έναν προπονητή με θητεία σε συλλόγους των περιοχών Λιπόπο και Μαλέμπο στο δυτικό μέρος της χώρας.

Η ποινή είναι σύμφωνη με την πολιτική μηδενικής ανοχής που εφαρμόζουμε απέναντι σε κάθε μορφή βίας στο ποδόσφαιρο, δήλωσε η FIFA

«Λαμβάνοντας υπόψη τα διάφορα στοιχεία που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της έρευνας, το δικαστικό τμήμα διαπίστωσε ότι ο κ. Μπουκαμπάκουα είχε παραβιάσει το άρθρο 24 του Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA, περί προστασίας της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας», αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου της ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο προπονητής κατηγορείται για σεξουαλική βία κατά ανηλίκων, που διαπράχθηκε εντός της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Κονγκό».

Η ποινή περιλαμβάνει πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων και, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, «είναι σύμφωνη με την πολιτική μηδενικής ανοχής που εφαρμόζει η FIFA απέναντι σε κάθε μορφή βίας στο ποδόσφαιρο».

Sports in

Οι έφηβοι δίνουν συμβουλές για την καταπολέμηση του doomscrolling

Πολλοί έφηβοι επισημαίνουν την όχι και τόσο υποδειγματική χρήση των smartphones από τους ενήλικες, όπως ο Nicolas, ηλικίας 14 ετών: «Ο πατριός μου ξοδεύει απίστευτα πολύ χρόνο στο Facebook».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024