Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Τον θεωρούσαν νεκρό, όμως εντοπίστηκε σε βίντεο με ομήρους της Χαμάς

Ισραήλ: Τον θεωρούσαν νεκρό, όμως εντοπίστηκε σε βίντεο με ομήρους της Χαμάς

Συγκλονίζει η σπαρακτική μαρτυρία της μητέρας ενός Ισραηλινού, η οποία μίλησε για το γιο της που από το φεστιβάλ μουσικής βρέθηκε να κρατείται όμηρος από τους μαχητές της Χαμάς.

Ο 21χρονος Αλμόγκ διασκέδαζε με φίλους στο φεστιβάλ μουσικής Supernova στο Ισραήλ.

Από τη μία στιγμή στην άλλη, βρέθηκε όμηρος της Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Μαζί και οι φίλοι του που διασκέδαζαν μαζί μέχρι το ξημέρωμα, όταν είδαν τις ρουκέτες να πέφτουν βροχή και τους μαχητές της Χαμάς να ορμούν εναντίον τους.

Η μητέρα του, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA, εκφράζοντας την αγωνία της για την υγεία του γιου της, καθώς αρχικά δεν γνώριζε αν ζει ή αν έχει σκοτωθεί.

«Πήγε στο πάρτι με ένα φίλο. Στις 08:45 με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «μαμά, το πάρτι τέλειωσε, πέφτουν ρουκέτες παντού. Θα επικοινωνώ μαζί σου κάθε μισή ώρα. Δεν ξέρω τι συνέβη μαμά, σε αγαπώ». Από τότε δεν έχω καμία επαφή μαζί του», είπε η μητέρα του.

Τον εντόπισε μέσω βίντεο

Η μητέρα του Αλμόγκ είδε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media και συνειδητοποίησε ότι ο γιος της είναι όμηρος της Χαμάς.

Στο βίντεο αυτό, ο γιος της και οι φίλοι του εμφανίζονται με δεμένα χέρια, καθώς και με εμφανή σημάδια από ξυλοδαρμό στο πρόσωπο.

«Μετά από αυτό, ξεκινήσαμε να δημοσιεύουμε το όνομά του και φωτογραφίες στο Facebook και στα άλλα ΜΜΕ και λίγες ώρες αργότερα ένας φίλος του τον αναγνώρισε από ένα βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς και όταν είδα το βίντεο αναγνώρισα το γιο μου. Κείτονταν σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλους τέσσερις νεαρούς άνδρες στο πάτωμα, κάποιοι ήταν δεμένοι στα χέρια, ένας από αυτούς με ένα σχοινί γύρω από το κεφάλι του και ο γιος μου ήταν στο πάτωμα και είχε βάλει τα χέρια στο πρόσωπό του. Ήταν τρομαγμένος, τρομαγμένος», είπε η μητέρα του.

«Από εκείνη τη στιγμή η ζωή μου άλλαξε. Ούρλιαξα, δεν ήξερα τι να κάνω, δεν μπορούσα να φανταστώ τι νιώθει μια μάνα όταν μαθαίνει ότι ο γιος της έχει απαχθεί από τη Χαμάς», συμπλήρωσε κλαίγοντας.

Στο πλευρό της Ορίτ Μέιρ βρίσκεται διαρκώς ο θείος του Αλμόγκ.

«Δεν έχουμε ενημέρωση για τον Αλμόγκ και για όλους τους άλλους απαχθέντες. Δεν ξέρουμε εάν τρώει, εάν κοιμάται, εάν μπορεί να πάει στην τουαλέτα, εάν έχει κάνει μπάνιο τις τελευταίες δυο εβδομάδες, δεν ξέρουμε τίποτα, κυρίως δεν ξέρουμε την ιατρική του κατάσταση. Θα μπορούσε να έχει χτυπηθεί. Δεν ξέρουμε τι του έχει συμβεί», είπε ο θείος του.

Ζητούν ενημέρωση από την κυβέρνηση

Η μητέρα είναι σε συνεχή επαφή με την ισραηλινή κυβέρνηση, αλλά έως τώρα δεν έχει καμία πληροφόρηση για την τύχη του γιου της.

Σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η μητέρα και ο θείος δημοσιεύουν αυτό το βίντεο και αφηγούνται την ιστορία του.

«Ξέρω ότι το παιδί μου είναι ζωντανό από το βίντεο, αλλά δεν ξέρω τι έγινε μετά. Δεν ξέρω τι έγινε, εάν είναι ζωντανός τώρα», είπε η μητέρα του Αλμόγκ.

«Ελευθερώστε τους τώρα. Σήμερα», ζητούν η μητέρα και θείος του νεαρού.

Ο Άλμογκ είναι ένας από τους 200 και πλέον ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και τους χρησιμοποιεί άλλοτε ως ανθρώπινη ασπίδα και άλλοτε ως διαπραγματευτικό χαρτί, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους.

Sports in

Τα δεδομένα για Ποκουσέφσκι: Η προτεραιότητα, η Euroleague και μία σημαντική απόφαση

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι ένας παίκτης που ακούγεται έντονα για επιστροφή στην Ευρώπη, όμως τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα – Ποιες είναι οι σκέψεις του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024