Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με «διαμεσολαβητές» για να απελευθερωθούν οι «άμαχοι» όμηροι οι οποίοι κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων, μητέρας και κόρης, η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση δηλώνει ότι «εργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους διαμεσολαβητές για να εφαρμόσει την απόφαση του κινήματος να κλείσει τον φάκελο των πολιτών (ομήρων), όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας.

Ποιες είναι οι δύο Αμερικανίδες που αφέθηκαν ελεύθερες

Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ομήρους την 59χρονη Τζούντιθ Ραανάν και την 18χρονη κόρη της Νάταλι Ραανάν από τον Ερυθρό Σταυρό.

Οι δύο γυναίκες είχαν πάει στο νότιο Ισραήλ για να επισκεφθούν συγγενείς τους όταν απήχθησαν από την Χαμάς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ανθρωπιστικοί λόγοι για τους οποίους απελευθερώθηκαν οι δύο γυναίκες, είναι πως η μητέρα είχε επιδεινωμένη υγεία τις τελευταίες μέρες.

Μπάιντεν: Πανευτυχής για τις Αμερικανίδες που αφέθηκαν ελεύθερες και θα επανενωθούν με την οικογένειά τους

«Σήμερα, εξασφαλίσαμε την απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων που κρατήθηκαν όμηροι από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της φρικτής τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Υπέστησαν μια τρομερή δοκιμασία αυτές τις τελευταίες 14 ημέρες και είμαι πανευτυχής που σύντομα θα επανενωθούν με την οικογένειά τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος και ευχαρίστησε το Κατάρ και το Ισραήλ για τη συνεργασία.