Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τζο Μπάιντεν: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός για στήριξη Ισραήλ και Ουκρανίας

Τζο Μπάιντεν: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός για στήριξη Ισραήλ και Ουκρανίας

Τόνωση του ηθικού και της εθνικής υπερηφάνειας, υπενθύμιση ότι οι ΗΠΑ είναι η απόλυτη υπερδύναμη, αλλά και «απειλές» περιείχε το «μασάζ» του Τζο Μπάιντεν στους Αμερικανούς που θα κληθούν να χρηματοδοτήσουν δύο πολέμους σε Ισραήλ και Ουκρανία.

Είμαστε η μοναδική υπερδύναμη και καλούμαστε να προστατεύσουμε τη δημοκρατία από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Χαμάς, βοηθώντας τον Ζελένσκι και τον Νετανιάχου, είναι το ζουμί από όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο έκτακτο διάγγελμά του για τη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, για να κάμψει κάθε δεύτερη σκέψη, πριν ανακοινώσει την κατάθεση αιτήματος για συμπληρωματικό προϋπολογισμό προκειμένου οι ΗΠΑ να στηρίξουν του δύο πολέμους, φρόντισε να θέσει και θέμα ασφάλειας των ίδιων των ΗΠΑ.

«Η διασφάλιση της επιτυχίας του Ισραήλ και της Ουκρανίας είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Αμερικής», τόνισε ο Μπάιντεν.

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπή στην ιστορία τόνισε ο Μπάιντεν στο έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ήδη από την αρχή έσπευσε να μιλήσει για τους ομήρους. «Οι ΗΠΑ επιδιώκουν με κάθε τρόπο να φέρουν τους ομήρους στην πατρίδα» τόνισε.

Πολλοί οι παραλληλισμοί των δύο πολέμων σε Ισραήλ και Ουκρανία καθώς οι Αμερικανοί καλούνται να δώσουν λεφτά και για τους δύο.

«Η Χαμάς και ο Πούτιν αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά έχουν το εξής κοινό: και οι δύο θέλουν να εκμηδενίσουν πλήρως τις γειτονικές δημοκρατίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Η διασφάλιση της επιτυχίας του Ισραήλ και της Ουκρανίας είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Αμερικής, τόνισε με νόημα ο Μπάιντεν, πριν ζητήσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τη στήριξη των δύο πολέμων.

Θα διασφαλίσουμε οτι ο σιδερένιος θόλος (iron dome) θα εξακολουθήσει να προστατεύει τον ουρανό του Ισραήλ, σημείωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο με την Αμερική να έχει δεχτεί δριμεία κριτική για την αμέριστη στήριξή της στο Ισραήλ, αντιδράσεις που γιγαντώθηκαν μετά τον βομβαρδισμό του νοσομείου στη Γάζα, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε και στους Παλαιστίνιους.

«Ο λαός της Γάζας χρειάζεται επειγόντως τρόφιμα, νερό και φάρμακα» είπε, επιμένοντας στην εξασφάλιση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024