Οι πρώτοι εργαζόμενοι που γεννά η Τεχνητή Νοημοσύνη – Χωρίς λεφτά, χωρίς ωράριο
Εξαιρετικά δημοφιλείς οι παρουσιαστές ειδήσεων της ΑΙ, εγείρουν το ερώτημα, αν οι ανθρώπινοι συνάδελφοι τους πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν για άλλη δουλειά.
- Η σχέση Τουρκίας – Συρίας και οι ανησυχίες σε Ελλάδα και Κύπρο
- Στο «κόκκινο» η γρίπη και ο RSV στην Ευρώπη – Προειδοποίηση ECDC για τις γιορτές
- Ο Έλον Μασκ «βάπτισε» σωτήρα της Γερμανίας το ακροδεξιό κόμμα AfD - «Μπορεί να σώσει τη χώρα»
- Δύο από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου βρίσκονται στα Βαλκάνια
Από την Ασία έως την Ευρώπη, τα νέα πλέον παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερες παρουσιάστριες της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).
Και η αλήθεια είναι ότι είναι ελκυστικές, ο χρόνος δεν γράφει πάνω τους και η κάμερα αποθεώνει την τελειότητα τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο χωρίς να παίρνουν μισθό. Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες συνάδελφους τους, δημιουργήματα της ίδιας πηγής, που είναι σαφώς λιγότεροι στον αριθμό.
Με τόσα πλεονεκτήματα έναντι των ανθρώπινων συναδέλφων τους, μήπως οι τελευταίοι θα πρέπει να ανησυχούν για το τι θα κάνουν στο μέλλον;
Η τέλεια γυναίκα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης
Η Ζάε Ιν είναι μια επιτυχημένη παρουσιάστρια, που δημιούργησε η ΑΙ. Φοράει με χάρη το μικρόφωνο της στο πέτο του σακακιού της, κρατάει πάντα μια στοίβα χαρτιά με τη σειρά που θα πει τις ειδήσεις, αλλά το πρόσωπο της είναι αψεγάδιαστα τέλειο.
Είναι ο «εικονικός άνθρωπος», που σχεδίασε η νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Pulse9, για να διαβάζει ζωντανά τα δελτία ειδήσεων στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SBS. Τους τελευταίους πέντε μήνες κάνει ακριβώς αυτό, προσφέροντας στο δελτίο των 10 μια γεύση από το μέλλον.
Και φυσικά δεν είναι μοναδική περίπτωση, αφού η Ινδία έχει τη Σάνα και τη Λίζα, η Ελλάδα τον Ερμές, το Κουβέιτ τη Φέντα και η Ταϊβάν τη Νι Ζεν. «Είναι έξυπνη, πανέμορφη, αγέραστη, ακούραστη, μιλάει πολλές γλώσσες και είναι εντελώς υπό τον έλεγχό μου», δηλώνει στον Guardian η Κάλι Πιούρι, η αντιπρόεδρος του ομίλου India Today, συνοψίζοντας σε μια πρόταση όλα τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της.
Εκτός επαγγέλματος οι ανθρώπινοι παρουσιαστές;
Αν σε αυτά προστεθούν ότι μπορεί να διαβάζει ατελείωτες ώρες χωρίς να κουραστεί, ότι δεν χρειάζεται φαγητό και ότι δεν θα ζητήσει ποτέ ρεπό για να πάει στο γιατρό, γίνεται απόλυτα κατανοητό γιατί κερδίζει τους ανθρώπινους παρουσιαστές κατά κράτος.
Το ερώτημα σε όλα αυτά είναι αν οι υπόλοιποι ανθρώπινοι παρουσιαστές στα δίκτυα του κόσμου θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν σύντομα για δουλειά ή αν υπάρχει χώρος για όλους.
Κι ενώ με την πρώτη ανάγνωση το μόνο ελάττωμα των παρουσιαστών της ΑΙ είναι η τελειότητα τους, ο Σόλομον Ρότζερς, ειδικός στην εικονική πραγματικότητα σημειώνει ένα ακόμα που διαφεύγει της προσοχής των πολλών, ότι οι θαυμαστές τους δεν μπορούν να τους συναντήσουν και να τους μιλήσουν από κοντά.
Η συνεργασία εγγύηση επιτυχίας
Κι ενώ οι New York Times έχουν ήδη αρχίσει από τον Ιούλιο να χρησιμοποιούν ένα δημιούργημα της Τεχνητής Νοημοσύνης με το όνομα Genesis που έχει αναλάβει να γράφει τις ειδήσεις της μέρας, η Ζάε Ιν σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις της στη βρετανικής εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «εμείς οι εικονικοί παρουσιαστές μπορούμε να κάνουμε πράγματα που οι ανθρώπινοι συνάδελφοι μας δεν μπορούν»
«Κι εκείνοι, όμως, έχουν ικανότητες που εμείς δεν θα αποκτήσουμε ποτέ», συνεχίζει.
«Οπότε μόνο η συνεργασία μεταξύ μας μπορεί να εγγυηθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», καταλήγει η ίδια.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις