Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Υποστηρίζει ότι απελευθέρωσε μία Αμερικανίδα όμηρο και την κόρη της

Χαμάς: Υποστηρίζει ότι απελευθέρωσε μία Αμερικανίδα όμηρο και την κόρη της

Σε μια πληροφορία που μόλις επιβεβαιώθηκε, η Χαμάς ανακοίνωσε πως απελευθέρωσε δύο αμερικανίδες ομήρους, μητέρα και κόρη, ως απάντηση στο διάγγελμα Μπάιντεν.

Η Χαμάς δήλωσε την Παρασκευή ότι απελευθέρωσε μια Αμερικανίδα όμηρο και την κόρη της μετά από διαμεσολάβηση του Κατάρ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ταξιαρχίες Ιζ αντ-Ντιν Αλ Κάσαμ (σ.σ. το όνομα της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς ) ανέφεραν ότι απελευθέρωσαν τις δύο ομήρους για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Σε απάντηση στις προσπάθειες του Κατάρ, οι Ταξιαρχίες Ιζ αντ-Ντίν αλ-Κασάμ απελευθέρωσαν δύο Αμερικανούς πολίτες (μια μητέρα και την κόρη της) για ανθρωπιστικούς λόγους και για να αποδείξουν στον αμερικανικό λαό και τον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψευδείς και αβάσιμοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος Αμπού Ουμπάντια.

Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί πλήρως είναι η δεύτερη φορά που η Χαμάς ισχυρίζεται πως απελευθέρωσε ομήρους

Το Κατάρ διατηρεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Χαμάς και πιθανώς αυτή η επιλογή να συνδέεται με την ανακοίνωση της στρατιωτικής βοήθειας των 14 δισ δολαρίων προς το Ισραήλ που θέλει να περάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπαίντεν από το Κογκρέσο.

Ποιος είναι ο Αμπού Ομπέιντα

Την ώρα που η πραγματική ταυτότητα του εκπροσώπου τύπου της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς είναι άγνωστη, είναι έμπειρος στην δουλειά του όπου πρωτοεμφανίστηκε το 2006 με την ανακοίνωση της σύλληψης του ισραηλινού στρατιώτη Τζιλάντ Σαλίτ.

Είναι ο ίδιος που είχε δηλώσει πως «για κάθε βομβαρδισμό αμάχων χωρίς προειδοποίηση θα εκτελούμε και από έναν όμηρο σε ζωντανή μετάδοση».

Μπλόφα που δεν πέρασε, καθώς οι όμηροι ήταν πάντα το ισχυρό χαρτί του αντάρτικου της Χαμάς για να αποφυλακίσει συλληφθέντες πολίτες και στρατιώτες από τις ισραηλινές φυλακές.

Οι χθεσινές του δηλώσεις

Σήμερα μπορεί να απελευθέρωσε δύο ομήρους όμως χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς δήλωσε πως ζητά διαδηλώσεις σε όλες τις πρεσβείες του κόσμου και την «εκδίωξη των σιωνιστών πρέσβεων. Ζητάμε από τις μάζες του λαού μας όπου και αν βρίσκονται να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά μας και το (Τέμενος του) Αλ Ακσά.

Για τους βομβαρδισμούς δήλωσε πως «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον εχθρό μας πως ο λογαριασμός για τις πράξεις τους θα είναι σοβαρός και επίπονος και δεν θα αφήσουμε τα γκλήματα κατά της γης και του λαού μας να περάσουν απαρατήρητα».

Ακόμα απηύθυνε κάλεσμα στους αλληλέγγυους της Χαμάς να κινηθούν ενάντια στο Ισραήλ«Ζητάμε στις μάζες μας στο Ιράκ, την Συρία, την Υεμένη, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τον Λϊβανο και την Τουρκία να βαδίσουν στα σύνορα της Παλαιστίνης. Ο εχθρός μας είναι στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 75 ετών».

Οι χθεσινές του δηλώσει δημοσιεύθηκαν στο Nournews του Ιράν.

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024