Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πληρώνουν ακόμα τα ντέρμπι

Πληρώνουν ακόμα τα ντέρμπι

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «θυσιάστηκαν» για τα μεταξύ τους παιχνίδια

Η νέα ήττα του Παναθηναϊκού στην παράταση από τη Μακάμπι με τραγική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο (όπου έχανε με 39-24) αλλά και η πολύ δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επίσης στην παράταση με την Παρτίζαν και με τραγική εκκίνηση στο 3ο δεκαλεπτο (όπου οι Σέρβοι έφτασαν το σερί τους στο 20-2!) δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ομάδες μας – λογικά – δεν είναι ακόμα έτοιμες.

Και μάλιστα σε συνέχεια της εικόνας που είχαν δείξει μεσοβδόμαδα ο Παναθηναϊκός στην Τουρκία και ο Ολυμπιακός στην Ιταλία.

Ναι μπορεί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να θέλουν ακόμα χρόνο για να δείξουν αυτό που θέλουν οι προπονητές τους, αλλά κακά τα ψέματα η σεζόν αρχίζει και για τους δύο ουσιαστικά από τον Νοέμβριο.

Καθώς τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου διεξάγεται στο ΣΕΦ το τρίτο «αιώνιο» ντέρμπι μέσα σε ένα μήνα μετά τον τελικό του σούπερ καπ στη Ρόδο και τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα.

Ακόμα και να μη θέλουν να το παραδεχτούν, τα πρώιμα (τρία) ραντεβού μέσα στη νέα σεζόν ανάγκασαν τους προπονητές να πάνε σε κάποιους άλλους ρυθμούς με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς άλλο να χάνεις από τη Μακάμπι, την Αρμάνι και τη Φενέρμπαχτσε και άλλο να μετράς ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Η Ευρωλίγκα θεωρώντας το έτσι και αλλιώς το κορυφαίο παιχνίδι της μαζί με το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, μόλις είδε την αλλαγή φιλοσοφίας στη διοίκηση του Παναθηναϊκού και την τρομερή ενίσχυση με μεγάλο προπονητή και παίκτες δεν σκέφτηκε καν ποιο ντέρμπι θα ρίξει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε ότι δεν υπάρχει κλήρωση, αλλά ορισμός των παιχνιδιών στη λίγκα και για αυτό άλλωστε στο δεύτερο γύρο δεν ακολουθείται η σειρά των αγώνων του πρώτου. Απλά το μόνο στο οποίο η Ευρωλίγκα είναι απόλυτη είναι στο να μην παίξει μια ομάδα με μια άλλη δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν, εάν πρώτα δεν έχει παίξει από μία φορά τουλάχιστον με όλες τις υπόλοιπες.

Την ίδια στιγμή το νεοσύστατο εδώ και λίγα χρόνια (ελέω κοροναϊού και της απουσίας του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα συστάθηκε το 2020) σούπερ καπ που ανοίγει πλέον ημερολογιακά τη χρονιά έφερε ένα ακόμα πρώιμο ντέρμπι των δύο κορυφαίων ομάδων μας.

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου διεξάγεται στο ΣΕΦ το τρίτο «αιώνιο» ντέρμπι μέσα σε ένα μήνα μετά τον τελικό του σούπερ καπ στη Ρόδο και τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα

Ναι στη Ρόδο τόσο ο κόουτς Αταμάν όσο και ο κόουτς Μπαρτζώκας επέμεναν και δικαίως ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, και πως οι ομάδες τους είναι ανέτοιμες.

Ουσιαστικά το σούπερ καπ είναι οι πρώτοι επίσημοι αγώνες, αλλά έχουν (και) χαρακτήρα προετοιμασίας καθώς έρχονται πολύ νωρίς χρονικά. Στο πρώτο σούπερ καπ στο Περιστέρι το 2020 Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχαν αποκλειστεί από Περιστέρι και Προμηθέα αντίστοιχα και δεν άνοιξε…μύτη.

Ενώ τώρα για παράδειγμα, μη φανταστείτε ότι ο Εργκίν Αταμάν κράτησε τους παίκτες του 4.5 ώρες στο βίντεο για τα λάθη τους στη νίκη επί του Αμαρουσίου.

Ο δε Ολυμπιακός, έχοντας και τους περισσότερους απόντες διεθνείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο πήγε επίσης πιο δυνατά στο ξεκίνημα της σεζόν και επιβάρυνε παίκτες κάτι που έγινε πιο επιτακτικό μετά το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του παιδιού του Γουίλιαμ Γκος μέσα στο σούπερ καπ, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός να απουσιάζει από τον τελικό με τον Παναθηναϊκό και να αρχίσει η επιβάρυνση του Τόμας Γουόκαπ του διεθνή που τράβηξε το μεγαλύτερο κουπί -μαζί με τον Μιλουτίνοβ- στο Μουντομπάσκετ.

Σε φιλικές κουβέντες με ανθρώπους των δύο ομάδων πριν την έναρξη της σεζόν, μας έλεγαν πόσο σημασία έχει και για την ψυχολογία των παικτών αλλά και γενικότερα να μη χάσεις από τον «αιώνιο» αντίπαλο στην πρεμιέρα και ας είναι αγώνας που ακόμα μοιάζει να είναι μέσα στην προετοιμασία.

Αλήθεια πότε έχουμε δει φιλικό προετοιμασίας μεταξύ των δύο τους ; Ποιος προπονητής θα ήταν τόσο αφελής να ρισκάρει ένα δυνατό φιλικό στο οποίο πράγματι θα μπορούσε να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα αλλά να υποστεί μια ήττα από το μεγάλο του αντίπαλο ; Στην Ελλάδα ζούμε.

Ακόμα και κάποιοι τραυματισμοί που έχουν εκατέρωθεν οι δύο ομάδες προήλθαν ή επιδεινώθηκαν από το γεγονός ότι όλοι πίεσαν τους ρυθμούς τους για να είναι πιο έτοιμοι στα πρώτα ντέρμπι.

Όσο πιο γρήγορα τα ξεχάσουν τόσο το καλύτεροι για αυτούς.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024