Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Τζούντιθ και Νάταλι, χαίρομαι που γυρίσατε σπίτι» – Η συνομιλία Μπάιντεν με τις ομήρους της Χαμάς

Ισραήλ: «Τζούντιθ και Νάταλι, χαίρομαι που γυρίσατε σπίτι» – Η συνομιλία Μπάιντεν με τις ομήρους της Χαμάς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δημοσίευσε βίντεο από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Τζούντιθ και τη Νάταλι, τις δύο Αμερικανίδες που απελευθέρωσε η Χαμάς μετά από 14 ημέρες ομηρίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις Τζούντιθ Τάι Ράαναν και τη Νάταλι Ράαναν, τις δύο Αμερικανίδες ομήρους που αφέθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε στην πλατφόρμα «Χ» βίντεο από την επικοινωνία τους γράφοντας: «Τζούντιθ και Νάταλι, είμαι τόσο χαρούμενος που γυρίσατε σπίτι».

Τι είπε με την μητέρα και κόρη, Τζούντιθ και Νάταλι

«Γεια σου, Τζούντιθ» ακούγεται να λέει αρχικά ο Μπάιντεν με την ίδια να λέει «Καλησπέρα, κύριε πρόεδρε». «Είμαι τόσο χαρούμενος που γυρίσατε σπίτι – ή όχι ακόμα σπίτι, αλλά χαρούμενος που είστε έξω» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος και στη συνέχεια, η Τζούντιθ τον ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά της για τη διαμεσολάβηση στην απελευθέρωση.

Αμέσως μετά, ο Τζο Μπάιντεν μίλησε προσωπικά και με την Νάταλι: «Γεια σου Νατ, πώς είσαι; Ο Θεός να σε αγαπά» είπε κι εκείνη απάντησε: «Θέλω απλά να πω ευχαριστώ για τις υπηρεσίες σας για το Ισραήλ».

«Κοίτα, ήταν μακροχρόνια η υπηρεσία. Χαίρομαι που καταφέραμε να σας βγάλουμε έξω. Δουλεύαμε πάνω σε αυτό για πολύ καιρό. Όλους πρόκειται να τους βγάλουμε έξω. Θεού θέλοντος» απάντησε εκείνος και η Νάταλι συμφώνησε: «Ναι, Θεού θέλοντος».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος είπε: «Εύχομαι όχι μόνο και οι δύο να αισθάνεστε καλά, αλλά να είστε καλά και στη υγεία σας». «Ναι κύριε. Ναι, είμαστε» τον διαβεβαίωσε η Νάταλι.

«Σας ευχαριστούμε πολύ, ο Θεός να σας ευλογεί». «Ο Θεός να σας ευλογεί παιδιά» ανταπέδωσε την ευχή και ο Τζο Μπάιντεν ολοκληρώνοντας τη συνομιλία τους.

Οι δύο Αμερικανίδες ταξίδεψαν από το Σικάγο στο νότιο Ισραήλ

Στο μεταξύ η Χαμάς έχει ανακοινώσει ότι συνεργάζεται με «διαμεσολαβητές» για να απελευθερωθούν οι άμαχοι όμηροι που απήχθησαν κατά την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος και που ως σήμερα κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων -μητέρας και κόρης- η Χαμάς δηλώνει ότι «εργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους διαμεσολαβητές για να εφαρμόσει την απόφαση του κινήματος να κλείσει τον φάκελο των πολιτών (ομήρων), όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας.

Οι δύο γυναίκες είναι οι πρώτοι όμηροι που απελευθερώνονται από τη Χαμάς

Από την Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δήλωσε «πανευτυχής» για την απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων. «Οι συμπατριώτισσες μας βίωσαν μια τρομερή δοκιμασία τις τελευταίες 14 ημέρες και είμαι πανευτυχής που σύντομα θα επανενωθούν με την οικογένειά τους» ανέφερε.

Υποσχέθηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους «μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους» και οι υπόλοιποι Αμερικανοί όμηροι.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Διπλωμάτες αποχωρούν μαζικά την ώρα που ο Νετανιάχου ανεβαίνει στο βήμα του ΟΗΕ

Αντιδράσεις προκαλεί η παρουσία Νετανιάχου στον ΟΗΕ εντός και εκτός αίθουσας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024