«Όλα για τη Ζωή μας»: «Ναι ή όχι» στο κινητό στα παιδιά;
Απαντήσεις για τις απορίες των γονιών στη χρήση του κινητού
Η επιχειρηματίας Νίκη Κάρτσωνα και η Παιδοψυχολόγος, Φρίντα Κωνσταντοπούλου μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την χρήση του κινητού από τα παιδιά.
Η σωστή χρήση
Τα παιδιά σε σχεδόν όλον τον κόσμο έχουν επαφή με smartphones, με το 91% των 11χρονων να διαθέτουν ένα. Τι γίνεται, ωστόσο, με τα παιδιά που δεν έχουν κινητό τηλέφωνο; Χάνουν κάτι ή έχουν εκπληκτικά οφέλη.
Υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των smartphones και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά και στους εφήβους, αλλά οι υπάρχουσες έρευνες παρέχουν ορισμένα στοιχεία σχετικά με τους κύριους κινδύνους και τα οφέλη τους.
Η Νίκη Κάρτσωνα μίλησε για την χρήση του κινητού από τον γιο της
«Έχω δώσει κινητό στον γιο μου, από την 6η δημοτικού. Το κίνητρο είναι οι φίλοι και πώς θα επικοινωνούν. Έχω τον έλεγχο πιστεύω. Τα social είναι ένας δύσκολος κόσμος και οι γονείς πρέπει να έχουν τον έλεγχο», είπε η επιχειρηματίας.
Η κ. Κωνσταντοπούλου, δίνοντας την επιστημονική διάσταση του θέματος, τόνισε πως, η τεχνολογία είναι παρούσα και διευκολύνει τη ζωή μας, δεν πρέπει να το αρνηθούμε αυτό. Οπότε και η χρήση των κινητών είναι και αυτή παρούσα. Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο για την κατοχή κινητού, τα 12 έτη είναι μία καλή ηλικία, που ξεκινά η κοινωνικοποίηση αφενός, και ανεξαρτητοποίηση αφετέρου».
«Είναι γοητευτικό για τα παιδιά να βλέπουν πως χρησιμοποιούμε το κινητό, η γρήγορη εναλλαγή εικόνων, τους αρέσει και είναι παιδιά εξοικειωμένα με αυτό. Εμάς μας τρομάζει, για τα παιδιά όμως είναι κάτι αυτονόητο», συμπλήρωσε.
Θα πρέπει να μας προβληματίσει εάν τα παιδιά θέλουν να δουν κάτι στο κινητό πριν τον ύπνο;
Σύμφωνα με την ειδικό, «θα προτιμούσα να έχουν ωραία βιβλία στην βιβλιοθήκη τους και κάθε βράδυ να παίρνουν ένα βιβλίο κι πριν κοιμηθούν να διαβάσουν τα βιβλία από το να είναι στις οθόνες, οι οποίες προκαλούν και μία υπερδιέγερση πριν τον ύπνο, την οποία δεν τη θέλουμε. Είναι μία κακή συνήθεια, όπως και το να βλέπουν βίντεο, ενώ τρώνε».
Η επικοινωνία με τους συνομηλίκους είναι κάτι που το θέλουμε, την εποχή που η επικοινωνία πλήττεται. Τα παιδιά, αν επικοινωνούν την καθημερινότητά τους στους γονείς, εκεί δεν χρειάζεται ο «έλεγχος».
- Νικ Τζόνας: Κάνει like στον Έλον Μασκ, εξοργίζει τους φαν
- Πέθανε ο ποιητής και ομότιμος καθήγητης του Πανεπιστημίου Πατρών Σωκράτης Σκαρτσής
- ΗΠΑ: Το παράδοξο με την επικήρυξή του αλ Γκολάνι από τους Αμερικανούς – Οι σφαγές αμάχων του τρομοκράτη
- ΠΑΣΟΚ: Γιατί πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τα πρόστιμα στις πολυεθνικές;
- Ειδήσεις από την Γάζα: Πώς η Meta περιόρισε τα μέσα από τα παλαιστινιακά εδάφη
- Πρώην Αμερικανός διπλωμάτης: Προσοχή, πτώση του Άσαντ δεν σημαίνει νίκη του Ζελέσνκι στην Ουκρανία