Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αν εμπλακεί το Ιράν στον πόλεμο όλη η Δύση θα στραφεί εναντίον του, λέει απόστρατος ναύαρχος

Αν εμπλακεί το Ιράν στον πόλεμο όλη η Δύση θα στραφεί εναντίον του, λέει απόστρατος ναύαρχος

«Όλοι συζητούν για την απελευθέρωση των ομήρων στον πόλεμο Ισραήλ - Παλαιστίνης», υπογράμμισε στο «Mega» ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία Γιάννης Εγκολφόπουλος

«Η χθεσινή σύνοδος στο Κάϊρο έδειξε ότι ουδείς είναι διατεθειμένος να ανοίξει ένα πόλεμο ή να ξεσηκωθεί, γιατί τόσο -κυρίως- οικονομικά όσο και στρατιωτικά δεν μπορούν να κινηθούν εναντίον του Ισραήλ», υπογράμμισε μιλώντας το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου στο «MEGA Σαββατοκύριακο» o αντιναύαρχος εν αποστρατεία Γιάννης Εγκολφόπουλος.

«Σημαντικός παράγοντας οι όμηροι που κρατά η Χαμάς»

«Όλη η Δύση με επικεφαλής τις ΗΠΑ θα στραφούν εναντίον του»

Ο αντιναύαρχος για το Ιράν ανέφερε ότι δεν έχει νομιμοποίηση να προβεί σε κάποια επιθετική ενέργεια, καθώς δεν απειλείται σε αυτή τη φάση από κάποιον. «Αν εμπλακεί το Ιράν στον πόλεμο όλη η Δύση θα στραφεί εναντίον του», ανέφερε ο κ. Εγκολφόπουλος και πρόσθεσε πως «όλη η Δύση με επικεφαλής τις ΗΠΑ θα στραφούν εναντίον του, αλλά και οι αραβικές χώρες επειδή νιώθουν την απειλή του Ιράν, ούτε αυτές θα συμμετάσχουν σε κάποια ενέργεια απέναντι στο Ισραήλ».

«Όλοι συζητούν για την απελευθέρωση των ομήρων»

Για τους όμηρους που κρατά η Χαμάς ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία ανέφερε ότι είναι σημαντικός παράγοντας, τονίζοντας πως «η χερσαία επιχείρηση δεν είναι το σοβαρό θέμα αυτή την στιγμή. Παράλληλα, γίνεται και ένας ψυχολογικός πόλεμος. Και ο πρόεδρος Μπάιντεν κι όλοι οι άλλοι συζητούν για την απελευθέρωση των ομήρων. Αυτή τη στιγμή το Ισραήλ με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς καταστρέφει συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα, αφού ισοπεδώσει αυτά τα οικοδομικά τετράγωνα και φτιάξει το σχέδιο του, μετά θα μπει μέσα».

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024