Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν πρόσθετα συστήματα αεράμυνας στη Μέση Ανατολή ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμερικανικών βάσεων στην περιοχή και της κλιμάκωσης από το Ιράν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανέφερε ότι «ενεργοποίησε την ανάπτυξη συστοιχίας του αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) καθώς και πρόσθετες συστοιχίες πυραύλων Patriot σε τοποθεσίες σε όλη τη [Μέση Ανατολή]».

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ γνωστοποίησε επίσης ότι έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής επιπλέον στρατιωτική δύναμη, η οποία θα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί στην περιοχή εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Δεν υπεισήλθε ωστόσο σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτών.

Λόγω κλιμάκωσης από το Ιράν

Ο Όστιν δήλωσε ότι οι αναπτύξεις έγιναν ως απάντηση στην «πρόσφατη κλιμάκωση από την πλευρά του Ιράν και των δυνάμεών του».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ο Όστιν ανέφερε: «Μετά από διεξοδικές συζητήσεις με τον πρόεδρο Μπάιντεν σχετικά με τις πρόσφατες κλιμακώσεις από την πλευρά του Ιράν και τις προσκείμενες (στην Τεχεράνη) δυνάμεις σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, σήμερα έδωσα εντολή για μια σειρά από πρόσθετα βήματα, που θα ενισχύσουν τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής, θα αυξήσουν την προστασία των δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή και θα βοηθήσουν στην υπεράσπιση του Ισραήλ».