Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ιράν εμπλέκεται στην επίθεση της Χαμάς, λέει στρατηγός του Ισραήλ - Τι απαντούν οι Φρουροί της Επανάστασης

Το Ιράν εμπλέκεται στην επίθεση της Χαμάς, λέει στρατηγός του Ισραήλ – Τι απαντούν οι Φρουροί της Επανάστασης

Ισραηλινός στρατηγός επικαλείται αποδείξεις για την επίθεση της Χαμάς στην Παλαιστίνη, χωρίς να τις προσκομίζει - «Οι δυνάμεις της Παλαιστίνης είναι ανεξάρτητες», απαντούν οι Φρουροί της Επανάστασης

Αποδείξεις για εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου επικαλείται το Ισραήλ δια μέσω του ανώτατου ισραηλινού στρατιωτικού Μάικλ Έντελσταϊν.

Ο στρατηγός ανέφερε πως οι επιτιθέμενοι ήταν «καλά εκπαιδευμένοι, καλά εξοπλισμένοι». Παρότι δεν παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για τους ισχυρισμούς του, υπογράμμισε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ότι «σίγουρα θα μπορέσετε να δείτε αποδείξεις, έχουμε αποδείξεις για εμπλοκή του Ιράν», αρνούμενος, όμως, να διευκρινίσει σε τι αποδείξεις αναφέρεται.

«Ήρθαν με εντολές να σφάξουν, να κάψουν πολίτες και όχι στρατιωτικό προσωπικό, απλώς πολίτες»

Ο Μάικλ Έντελσταϊν πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να επεκταθώ πάρα πολύ αλλά μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ. Όχι μόνο για εξοπλισμό, αλλά περισσότερα πράγματα από αυτό».

Στοιχεία για εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, επικαλείται το Ισραήλ

Δεν έδωσε λεπτομέρειες και συγκεκριμένα στοιχεία για τους ισχυρισμούς του

Ερωτηθείς εάν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί σήμαιναν ότι οι μαχητές της Χαμάς είχαν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό, ο Ισραηλινός αξιωματικός είπε ότι «δεν μπορώ να πω περισσότερες λεπτομέρειες. Λυπάμαι».

Ο ανώτερος αξιωματικός είπε επίσης ότι έγγραφα που βρέθηκαν σε πτώματα μαχητών της Χαμάς που σκοτώθηκαν στην επίθεση, καθώς και σε δεκάδες μαχητές που έχουν συλληφθεί, παρέχουν στοιχεία για τις συγκεκριμένες οδηγίες που τους δόθηκαν.

«Ήρθαν με εντολές να σφάξουν, να κάψουν πολίτες και όχι στρατιωτικό προσωπικό, απλώς πολίτες», επισήμανε ο υποστράτηγος Έντελσταϊν, προσθέτοντας πως «έψαχναν για οικογένειες σε μερικά από τα κιμπούτς. Απλώς αποφάσισαν να κάψουν οικογένειες μέσα στα σπίτια τους. Από την άλλη πλευρά πήραν ομήρους ζωντανούς».

Υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης: Οι δυνάμεις της Παλαιστίνης είναι ανεξάρτητες

Απέρριψε τις αναφορές του Ισραηλινού στρατηγού Μάικλ Έντελσταϊν «για περί ανάμειξης του Ιράν» στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί.

Ο Αλί Φανταβί σημείωσε ότι οι δυνάμεις της Παλαιστίνης είναι ανεξάρτητες και έχουν αναβαθμίσει τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό εδώ και χρόνια.

Πρόσθεσε ότι «η αυτόνομη στρατιωτική επιχείρηση των παρατάξεων της Παλαιστινιακής αντίστασης άφησε τους Ισραηλινούς σε σοκ», υπογραμμίζοντας ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome του Ισραήλ «αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά αποτυχία».

Παράλληλα, Ιρανοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι η Τεχεράνη «υποστηρίζει σθεναρά» την Παλαιστίνη, χωρίς, όμως, να εμπλέκεται στη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ισραήλ.

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024