Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Κοινή δήλωση ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Καναδά για τη Μέση Ανατολή

Ισραήλ: Κοινή δήλωση ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Καναδά για τη Μέση Ανατολή

Την υποστήριξή τους στο Ισραήλ επαναβεβαίωσαν οι ηγέτες των ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Καναδά, σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τους.

Οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Καναδά επανέλαβαν την υποστήριξή τους στο Ισραήλ και το δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά «ζήτησαν την τήρηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των αμάχων», σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν σήμερα Δευτέρα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τους (στη φωτογραφία του Reuters/Violeta Santos Moura, επάνω, ισραηλινά άρματα μάχης κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας).

Να εξασφαλιστεί «βιώσιμη και ασφαλής πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, ιατρική περίθαλψη και άλλη βοήθεια»

Οι ηγέτες αυτών των δυτικών χωρών χαιρέτησαν την απελευθέρωση δύο ομήρων από τη Χαμάς και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση και των υπολοίπων.

Δεσμεύτηκαν για τον στενό συντονισμό τους προκειμένου να υποστηρίξουν τους υπηκόους τους στην περιοχή, ιδιαίτερα εκείνους που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας.

Χαιρέτησαν επίσης το γεγονός ότι οι πρώτες συνοδείες ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν επιτραπεί στη Γάζα και είπαν ότι θα συνεχίσουν «τον συντονισμό με τους εταίρους στην περιοχή για να εξασφαλίσουν βιώσιμη και ασφαλή πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, ιατρική περίθαλψη και άλλη βοήθεια».

Συνεργασία για βιώσιμη ειρήνη

Οι ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον στενό διπλωματικό συντονισμό τους, αλλά και με βασικούς εταίρους στην περιοχή, για ν’ αποτρέψουν την επέκταση της σύγκρουσης, να διατηρήσουν τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και να εργαστούν προς μια πολιτική λύση και βιώσιμη ειρήνη.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024