Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Πληροφορίες ότι επίκειται απελευθέρωση 50 ομήρων

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Πληροφορίες ότι επίκειται απελευθέρωση 50 ομήρων

Αμερικάνικά ΜΜΕ επικαλούμενα αξιωματούχους του Ισραήλ αναφέρουν ότι επίκειται απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς.

Πληροφορίες ότι η Χαμάς πρόκειται να απελευθερώσει 50 ομήρους, οι οποίοι έχουν διπλή υπηκοότητα κυκλοφορούν σε αμερικανικά μέσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι οποίοι επικαλούνται ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο του Ισραήλ, βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για την απελευθέρωση περίπου 50 ομήρων με διπλή υπηκοότητα που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, «βάσει συνομιλιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Κατάρ».

Ο γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ, Τζακ Ριντ, ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων, είπε στους Times ότι το Ισραήλ θα πρέπει να καθυστερήσει μια χερσαία εισβολή για να επιτρέψει τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες, που το να βιαστούμε δεν είναι πιθανώς η καλύτερη προσέγγιση» είπε σύμφωνα με τους Times of Israel.

Το δελτίο ειδήσεων του καναλιού 12, επικαλούμενο ισραηλινή πηγή, αναφέρει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει σύντομα.

Μία πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων ανέφερε ότι η Χαμάς σκέφτεται να αφήσει ελεύθερους κάποιους εξ αυτών τη Δευτέρα εάν λάβει ως αντάλλαγμα καύσιμα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν παρθεί τελικές αποφάσεις για κάτι τέτοιο.

Πάνω από 200 άνθρωποι κρατούνται ως όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας

Σε καθεστώς ομηρίας βρίσκονται σχεδόν 210 άνθρωποι που απήχθησαν από τη Χαμάς κατά την εισβολή των μαχητών της στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου. Η παλαιστινιακή οργάνωση ισχυρίζεται πως οι αιχμάλωτοι είναι κρυμμένοι στη Λωρίδα της Γάζας σε «ασφαλή σημεία και σε σήραγγες».

Ο στρατός του Ισραήλ υποστηρίζει ότι μεταξύ των ομήρων περιλαμβάνονται 20 μικρά παιδιά, ενώ υπάρχουν και μεταξύ 10-20 άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής η παλαιστινιακή οργάνωση απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες, την 59χρονη Τζούντιθ Ραανάν και τη 18χρονη κόρη της Νάταλι Ραανάν μετά από ομηρία 13 ημερών.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως οι ανθρωπιστικοί λόγοι για τους οποίους απελευθερώθηκαν οι δύο γυναίκες, είναι ότι η μητέρα είχε επιδεινωμένη υγεία τις τελευταίες μέρες.

«Η Χαμάς θα απελευθερώσει όλους τους πολίτες εάν ο ισραηλινός στρατός σταματήσει την επιθετικότητά του»

Στιγμιότυπο από την απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων

Η Χαμάς έχει πολλές φορές υποστηρίξει ότι θα απελευθερώσει τους ομήρους μόλις το Ισραήλ σταματήσει να βομβαρδίζει ανελέητα τη Λωρίδα της Γάζας.

Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera μετά την απελευθέρωση των δύο Αμερικανών αιχμαλώτων, το μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Μοχάμεντ Ναζάλ είχε κάνει διάκριση μεταξύ των «πολιτών» αιχμαλώτων και των «στρατιωτικών και των εποίκων» που κρατούνται από την οργάνωση.

Ακόμα πρόσθεσε ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει τους πολίτες εάν ο ισραηλινός στρατός σταματήσει την επιθετικότητά του.

Επίσης η οργάνωση είχε ανακοινώσει ότι συνεργάζεται με «διαμεσολαβητές» για να απελευθερωθούν οι «άμαχοι» όμηροι οι οποίοι κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024