Σταύρος Κελέτσης: Περισσότερα από 360 εκατ. ευρώ για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας
Ποιες δράσεις θα χρηματοδοτηθούν
- Έκλεβε τα παπούτσια των παιδιών στο νηπιαγωγείο και πιάστηκε στα πράσα (βίντεο)
- Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Χτύπησε τη γυναίκα του και την έσερνε με το αυτοκίνητο
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Έβαλαν κουτάβια σε τσουβάλια, τα έδεσαν και τα πέταξαν στον Αλφειό
Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν με σκοπό την επίτευξη των στόχων της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και υδατοκαλλιέργειας μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης στην ημερίδα «Επαγγελματική αλιεία και προοπτικές εξέλιξης μέσα από κοινοτικά προγράμματα» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας, παράλληλα, μήνυμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.
Η ημερίδα διεξήχθη στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Thessaloniki Boat & Fishing Show 2023-Sea Tourism Expo», από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου, την οποία εγκαινίασε ο κ. Κελέτσης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΕΤΘΑΥ) – ένα από τα πέντε επενδυτικά και διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ την τρέχουσα προγραμματική περίοδο θα διατεθούν πάνω από 360 εκ. ευρώ για την χρηματοδότηση δράσεων για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.
Ειδικότερα, οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν την ενίσχυση οικονομικά βιώσιμων αλιευτικών δραστηριοτήτων, την μεταποίηση και την εμπορία των προϊόντων, τον εκσυγχρονισμό των αλιευτικών σκαφών, την ανάπτυξη των παράκτιων αλιευτικών κοινοτήτων και νησιωτικών περιοχών, την βιώσιμη διαχείριση της θάλασσας, την προστασία και αποκατάσταση της υδρόβιας βιοποικιλότητας και των υδρόβιων οικοσυστημάτων.
Χρηματοδότηση δράσεων για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και υδατοκαλλιέργειας
Τα κονδύλια
Τα συνολικά κονδύλια του ελληνικού προγράμματος για την περίοδο 2021-2027 ανέρχονται σε 519,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 363,7 εκατ. ευρώ αποτελούν τη συνεισφορά της ΕΕ.
«Η αλιεία, όπως τόνισε ο κ. Κελέτσης, αποτελεί σημαντικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα ενεργοποιώντας και ενισχύοντας μια σειρά από άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Αποτελεί πλουτοπαραγωγική πηγή για τη χώρα, ειδικότερα για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα καθώς είναι μια από τις πιο σημαντικές βιοποριστικές οικονομικές δραστηριότητες. Ο αλιευτικός μας στόλος περιλαμβάνει πάνω από 12000 επαγγελματικά σκάφη και απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις