Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προϊόν συνωμοσίας, αλλά αποτέλεσμα πολιτικού και οργανωτικού εκφυλισμού

ΚΚΕ: Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προϊόν συνωμοσίας, αλλά αποτέλεσμα πολιτικού και οργανωτικού εκφυλισμού

Το ΚΚΕ υποστηρίζει πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «όλα αυτά τα χρόνια, τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση υπηρέτησε το σύστημα πουλώντας ψεύτικες ελπίδες περί 'προόδου' και 'εκσυγχρονισμού'»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει τρία ιστορικά στελέχη και τις αντιδράσεις που έφερε αυτή, με το ενδεχόμενο της διάσπασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι πλέον ορθάνοιχτο, σχολιάζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.

«Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προϊόν συνωμοσίας, αλλά το αποτέλεσμα του πολιτικού και οργανωτικού εκφυλισμού που βιώνουν – αργά ή γρήγορα – όλα τα κόμματα αυτού του είδους, τα οποία υπηρετούν το σύστημα πουλώντας ψεύτικες ελπίδες περί ‘προόδου’, ‘εκσυγχρονισμού’ και πάνω απ’ όλα ‘εξανθρωπισμού του καπιταλισμού’», υποστηρίζει ο Περισσός.

«Ενδυνάμωση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, η μόνη ελπίδα για κάθε αριστερό»

Και προσθέτει πως «αυτό το δρόμο ακολούθησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια, τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση».

«Η ελπίδα για κάθε αριστερό και προοδευτικό άνθρωπο δεν βρίσκεται στην αναβίωση των χρεοκοπημένων συνταγών και των σοσιαλδημοκρατικών αυταπατών, αλλά στην ενδυνάμωση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και σύγκρουσης με το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης», σημειώνει καταληκτικά το ΚΚΕ.

Το παρασκήνιο των διαγραφών και οι διαρροές

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησαν με την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, δεν θα είναι «αναίμακτες» για τη νέα ηγεσία.

Και ενώ η Δώρα Αυγέρη απάντησε ειρωνικά σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αντέδρασαν για την αποπομπή Τζουμάκα, με ένα «και γιατί δεν φεύγετε;», η χθεσινή παρουσία του Δημήτρη Βίτσα πυροδότησε αντιδράσεις.

Ο Δημήτρης Βίτσας εκτίμησε ότι θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πολλά μέλη, αλλά περίπου 60-70.000 ψηφοφόροι, ενώ σαφώς είπε ότι «υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: το ένα είναι να φεύγει καθένας κατά μόνας και το δεύτερο να υπάρξει μια ομαδική συνεννόηση».

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Φίλης ανακοίνωσε ότι θα θέσει ζήτημα ηγεσίας, αφού «με όσα λέει ο Κασσελάκης, δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα κόμμα της Αριστεράς».

Sports in

Μότα: «Ο Αλμέιδα άρχισε να μου φωνάζει, είναι φυσιολογικό να έχουν νεύρα» (vid)

Όσα είπε ο προπονητής της Νόα μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024