Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη φετινή σεζόν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ του Ντομινίκ Τιμ (7-6 [5], 6-4) και προκρίθηκε στους «16» του τουρνουά που διεξάγεται στην Βιέννη.
Ο Ελληνας τενίστας ήταν ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης και επικράτησε στα δύο σετ του Αυστριακού, που μπορεί να είχε τη στήριξη των συμπατριωτών του, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την… έκπληξη απέναντι στον Τσιτσιπά.
Ο Στέφανος πήρε την πρόκριση στους «16» και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Τσέχο, Τόμας Μάχατς, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε με 6-3, 6-1 τον Αυστραλό, Αλεκσάνταρ Βούκιτς.
Βρήκε τις λύσεις στο τάι μπρέικ
Το πρώτο σετ ήταν ντέρμπι, με τους δύο τενίστες να κρατούν τα σερβίς τους και να οδηγούνται μοιραία στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Αυστριακός προηγήθηκε με 2-0 και 4-2, αλλά ο Στέφανος δεν τα παράτησε. Πάλεψε, πίεσε και δικαιώθηκε, φτάνοντας στην ανατροπή. Αρχικά ισοφάρισε σε 4-4 και λίγο αργότερα με μίνι μπρέικ βρέθηκε μπροστά με 6-5. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Τσιτσιπά, ο οποίος σέρβιρε καλά και με 7-5 έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη.
Στο δεύτερο σετ ο Ντομινίκ Τιμ πίεσε τον Στέφανο στο δεύτερο γκέιμ και είχε τρεις ευκαιρίες για να «σπάσει» το σερβίς του συμπατριώτη μας, αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Ο Ελληνας τενίστας κράτησε το σερβίς του και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 3ο γκέιμ μάλιστα έκανε μπρέικ και βρέθηκε μπροστά με 2-1. Στη συνέχεια ο Στέφανος δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Τιμ και με 6-4 έφτασε στο 2-0 και στην πρόκριση.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.