Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Μήνυμα Νετανιάχου στο στράτευμα - «Μπαίνουμε στην επόμενη φάση, έχουμε μόνο ένα καθήκον»

Ισραήλ: Μήνυμα Νετανιάχου στο στράτευμα – «Μπαίνουμε στην επόμενη φάση, έχουμε μόνο ένα καθήκον»

«Έχουμε μόνο ένα καθήκον μπροστά μας, να συντρίψουμε τη Χαμάς», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας στην επίλεκτη μεραρχία Yohalam.

Μήνυμα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πως η χώρα βρίσκεται κοντά στην επόμενη φάση του πολέμου για την εξουδετέρωση της Χαμάς, έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μιλώντας στην επίλεκτη μεραρχία Yohalam του Σώματος Μηχανικού του Ισραήλ από τη βάση της στο νότο, περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας. , ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε τις δυνάμεις ότι «κοιτάμε μπροστά στην επόμενη φάση του πολέμου», σημειώνοντας ουσιαστικά ότι πλησιάζει η χερσαία επέμβαση.

«Βρισκόμαστε μπροστά στο επόμενο στάδιο της επιχείρησης, είμαστε καθ’ οδόν. Το γνωρίζετε, είστε μέρος του, είστε η αιχμή του δόρατος. Έχω τεράστια εκτίμηση για αυτό που ξέρετε να κάνετε, για το αγωνιστικό σας πνεύμα και για την προθυμία σας να σώσετε τη χώρα μας από αυτά τα κτήνη και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε», είπε αρχικά.

«Έχουμε μόνο ένα καθήκον μπροστά μας, να συντρίψουμε τη Χαμάς», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», συμπλήρωσε.

Παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό του Ισραήλ οι επίλεκτες επιχειρησιακές δυνατότητες της μονάδας στην υπόγεια μάχη, καθώς και στον χειρισμό εκρηκτικών μηχανισμών

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη νότια βάση, ο Νετανιάχου έλαβε πλήρη ενημέρωση για τις επιχειρήσεις της μονάδας από την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Οι διοικητές της μονάδας Yahalom παρουσίασαν επίσης στον πρωθυπουργό του Ισραήλ τις επίλεκτες επιχειρησιακές δυνατότητες της μονάδας στην υπόγεια μάχη, καθώς και στον χειρισμό εκρηκτικών μηχανισμών.

«Ο εχθρός δέχτηκε το σκληρότερο πλήγμα που έχει υποστεί μέχρι σήμερα»

«Χτυπάμε τον εχθρό με τεράστια δύναμη», είπε ο Νετανιάχου στους στρατιώτες. «Ο εχθρός δέχτηκε το σκληρότερο πλήγμα που έχει υποστεί μέχρι σήμερα στα χθεσινά [Δευτέρα] χτυπήματα στη Γάζα», συμπλήρωσε.

«Σκοτώσαμε δεκάδες τρομοκράτες, ίσως και πολύ περισσότερους, εξετάζουμε το πλήρες εύρος της ζημιάς που προκαλέσαμε αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου σημείωσε ότι οι «ισραηλινές δυνάμεις χτυπούν και σε άλλα πεδία στον βορρά…επίσης στη Δυτική Όχθη».

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024