Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο αρχηγός των IDF εξηγεί γιατί καθυστερεί η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα

Ο αρχηγός των IDF εξηγεί γιατί καθυστερεί η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού ανήγγειλε την ετοιμότητα των IDF για εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας - «Ο εχθρός είναι σε ένταση», λέει για τη Χαμάς

Έτοιμος να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας είναι ο στρατός του Ισραήλ, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα Τρίτη ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι.

Μιλώντας από τα νότια σύνορα του Ισραήλ τόνισε ότι οι IDF θα λάβει την απόφαση της εισβολής σε συντονισμό με το πολιτικό κλιμάκιο της χώρας.

«Υπάρχουν τακτικοί και στρατηγικοί παράγοντες που μας επιτρέπουν να έχουμε περισσότερο χρόνο»

Εξηγώντας τους λόγους της καθυστέρησης της χερσαίας εισβολής, ο αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι υπογράμμισε ότι «σε αυτό το στάδιο, υπάρχουν τακτικοί και στρατηγικοί παράγοντες που μας επιτρέπουν να έχουμε περισσότερο χρόνο για να βελτιωθούμε. Όπως και να εκμεταλλευτούμε κάθε λεπτό που περνάει για να είμαστε πιο έτοιμοι».

Πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός αυτό το διάστημα «επιτίθεται όλο και περισσότερο στον εχθρό, σκοτώνει τους μαχητές του, σκοτώνει τους διοικητές του, καταστρέφει την υποδομή του», ενώ, ταυτόχρονα, «συλλέγει περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις του εχθρού».

Η Χαμάς θα το μετανιώσει, τονίζει ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού

Αρχηγός ισραηλινού στρατού: Η Χαμάς είναι σε ένταση και πιέζεται

Ο Χαλέβι ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο «ο εχθρός είναι σε ένταση», υπονοώντας, ότι, όσο περισσότερο περιμένει η Χαμάς την ισραηλινή εισβολή, «τόσο περισσότερο πιέζεται».

Ακολούθως ο ισραηλινός στρατηγός τόνισε ότι «το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται στο απόγειο του πολέμου που ξεκίνησε από την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς», τονίζοντας ότι η Χαμάς θα το μετανιώσει. «Αρχίζει να το μετανιώνει ακόμη και τώρα», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι οι IDF έχουν εξοπλιστεί με ποιοτικά εργαλεία, από τα πιο προηγμένα στον κόσμο. «Αλλά το πιο σημαντικό, έχουμε τους καλύτερους πολεμιστές για αυτές τις αποστολές», επισήμανε.

Καταληκτικά τόνισε ότι η Χεζμπολάχ έχει ταυτιστεί με τη Χαμάς συμμετέχοντας στην επίθεση κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Ο Χαλέβι υπογράμμισε ότι αυτό δείχνει ότι η Χεζμπολάχ είναι σαν το ISIS.

Δείτε βίντεο:

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024