Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Η στιγμή της απελευθέρωσης των δύο Ισραηλινών γυναικών

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Η στιγμή της απελευθέρωσης των δύο Ισραηλινών γυναικών

Σε ανακοίνωσή του  το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ αναφέρει ότι οι δύο γυναίκες που απελευθέρωσε η Χαμάς είναι υπό την επιτήρηση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων

Στο Ισραήλ βρίσκονται οι δύο γυναίκες όμηροι που απελευθέρωσε τη Δευτέρα (23/10) η Χαμάς και οι οποίες βρίσκονται σε νοσοκομείο όπου θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Το ένοπλο τμήμα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Αλ Κασάμ έδωσαμ στη δημοσιότητα βίντεο, το οποίο δείχνει τη στιγμή που οι δύο ηλικιωμένες γυναίκες παραλαμβάνονται από κάποιο μέλος του Ερυθρού Σταυρού. Η 85χρονη Γιοτσεβέντ Λίφσιτζ και η 80χρονη Νούριτ Γιτζάκ διακρίνονται να φορούν μωβ ρόμπες και να κρατάνε τα χέρια δύο κουκουλοφόρων μαχητών της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Η παλαιστινιακή οργάνωση προχώρησε στην απελευθέρωση των δύο γυναικών για «ανθρωπιστικούς» και «ιατρικούς» λόγους και χωρίς να ζητηθεί «κάποιο αντάλλαγμα»

Η 85χρονη Γιοτσεβέντ Λίφσιτζ και η 80χρονη Νούριτ Γιτζάκ με μαχητή της Χαμάς

Οι δύο γυναίκες λαμβάνουν σνακ και κάτι να πιουν, ενώ πριν μεταφερθεί στο όχημα του Ερυθρού Σταυρού, η Λίφσιτζ ανταλλάσσει χειραψία με έναν από τους μαχητές.

Η στιγμή που παραλαμβάνονται από ασθενοφόρα

Οι δύο γυναίκες απήχθησαν από το κιμπούτς Νιρ Οζ μαζί με τους συζύγους τους, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στους περισσότερους από 200 ομήρους που κρατάει η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Μάλιστα όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα οι δύο γυναίκες έχουν μόνο υπηκοότητα Ισραήλ και δεν διαθέτουν διπλό διαβατήριο.

Η παλαιστινιακή οργάνωση προχώρησε στην απελευθέρωση των δύο γυναικών για «ανθρωπιστικούς» και «ιατρικούς» λόγους και χωρίς να ζητηθεί «κάποιο αντάλλαγμα».

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «διευκόλυνε την απελευθέρωση δύο ακόμη ομήρων μεταφέροντάς τις έξω από τη Γάζα. Ο ρόλος μας ως ουδέτερος ενδιάμεσος μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών καθιστά δυνατή αυτή τη δουλειά. Είμαστε έτοιμοι να επισκεφτούμε τους εναπομείναντες ομήρους και να διευκολύνουμε οποιαδήποτε μελλοντική απελευθέρωση. Χαιρόμαστε που αυτά τα άτομα θα επανενωθούν σύντομα με τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους».

Οι δύο ηλικιωμένες έφθασαν στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων, υπογραμμίζοντας πως «στέφθηκαν με επιτυχία οι διπλωματικές προσπάθειες της Αιγύπτου για την απελευθέρωση δύο γυναικών» που κρατούνταν όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Η 85χρονη Γιοτσεβέντ Λίφσιτζ και η 80χρονη Νούριτ Γιτζάκ μεταφέρονται σε ασθενοφόρα

Στη συνέχεια παρελήφθησαν από ασθενοφόρα όπως φάνηκε σε βίντεο από αιγυπτιακά μέσα.

Η 80χρονη Νούριτ Γιτζάκ στο ασθενοφόρο

Η 85χρονη Γιοτσεβέντ Λίφσιτζ στο ασθενοφόρο

Σε νοσοκομείο στο Ισραήλ

Σε ανακοίνωσή του  το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ αναφέρει ότι οι δύο γυναίκες είναι υπό την επιτήρηση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων. Πηγαίνουν σε νοσοκομείο στο Ισραήλ που έχει δημιουργηθεί ειδικά γι’ αυτές, όπου θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Ακόμα στην ανακοίνωση το Ισραήλ ευχαριστεί την Αίγυπτο «για τη βοήθειά της» και τον Ερυθρό Σταυρό «για τον σημαντικό σωτήριο ρόλο του» και αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός έπαιξε επίσης ρόλο στην απελευθέρωσή τους.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ και οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν πολλή δουλειά τις τελευταίες ημέρες μέσω όλων των διαύλων για να επιτύχουν την απελευθέρωσή τους και να ξεπεράσουν τα πολλά εμπόδια που έθεσε η Χαμάς», αναφέρει η ανακοίνωση.

Sports in

Πρεμιέρα στον «κόκκινο» Βόλο για τον Ολυμπιακό – Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ

Ο Βόλος υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 20:00, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη Super League και αναμένονται χιλιάδες οπαδοί των Πειραιωτών στο Πανθεσσαλικό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024