Μετά από τα σεξιστικά σχόλια που έκανε ο Αντρέα Τζιαμπρούνο σε γυναίκες συναδέλφους του, απομακρύνθηκε από την παρουσίαση της εκπομπής του καναλιού Rete 4, το οποίο ανήκει στον όμιλο Mediaset που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται την ανακοίνωση του Ομίλου, ο πρώην σύζυγος της Ιταλίδας πρωθυπουργού, δεν θα επιστρέψει στην παρουσίαση της εκπομπής επικαιρότητας «Ημερολόγιο της ημέρας» (Diario del giorno), αλλά θα διατηρήσει τον δημοσιογραφικό της συντονισμό.

Τι λέει η ανακοίνωση του ομίλου

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον όμιλο Mediaset αναφέρει ότι «ο Αντρέα Τζαμπρούνο λυπάται για την αμηχανία που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του» με σαφή αναφορά σε σεξιστικές συμπεριφορές που ο ίδιος είχε «εκτός αέρα».

Ακόμη, στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις στον Τζαμπρούνο, ο οποίος εργάζεται στον όμιλο Mediaset από το 2014.

Παραμένει στον όμιλο mediaset ο Αντρέα Τζιαμπρούνο

Ο Αντρέα Τζιαμπρούνο είναι ο πρώην σύντροφος της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι

Τα σεξιστικά σχόλια του Τζιαμπρούνο

Σύμφωνα με δύο ηχογραφήσεις που δόθηκαν στην δημοσιότητα, από σατιρική εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης, ο Αντρέα Τζαμπρούνο ακούγεται να κάνει σεξιστικά σχόλια σε γυναίκες συναδέλφους του.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ηχογράφησης, ο πρώην σύζυγος της Μελόνι παραπονιέται για τις επικρίσεις για το χτένισμά του πριν πει στη συνάδελφό του «γιατί δεν σε είχα γνωρίσει παλιότερα;».

Στη δεύτερη ηχογράφηση ακούγεται να λέει σε μια συνάδελφό του ότι χρειάζονται άλλον έναν συμμετέχοντα στην εκπομπή. «Ας κάνουμε ένα τρίο, ας είναι και με τέσσερα άτομα», είπε.