Απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει προτάσεις για εκτοπισμό των Παλαιστινίων – Και η Ελλάδα ανάμεσα στους προορισμούς
Σε απόρρητο έγγραφο, η υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ παραθέτει προτάσεις για τον εκτοπισμό των Παλαιστίνιων
- Πέθανε η 18χρονη που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στο Αγρίνιο – Και δεύτερο παιδί θρηνεί η οικογένεια
- Χρυσοχοΐδης: Δεν φαίνεται σύνδεση ανάμεσα σε Αμπελόκηπους και Παγκράτι
- Ο Κηφισός δεν θα άντεχε το νερό του Ντάνιελ ή της Βαλένθια - Καθηγητής του ΕΜΠ εξηγεί τον λόγο
- Στοιχεία σοκ για την ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 15.000 γυναίκες έχουν πέσει θύματα σε δέκα μήνες
Νέες προτάσεις προωθεί το υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ για τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από την Λωρίδα της Γάζας. Δημοσίευμα της εφημερίδας Calcalist, αποκαλύπτει έγγραφο που έχει συντάξει, η υπουργός Gila Gamaliel για την μεταφορά των κατοίκων.
Αν και το έγγραφο αυτό θεωρείται επίσημο, καθώς φέρει το λογότυπο του υπουργείου δεν αποτελεί το επίσημο κυβερνητικό σχέδιο. Μάλιστα, υπάρχει η περίπτωση αυτές οι προτάσεις να μην υιοθετηθούν από την κυβέρνηση, ήδη έχει καταγραφεί σε διπλωματικό επίπεδο, η έντονη αντίδραση του προέδρου της Αιγύπτου.
Παρότι το Ισραήλ δεν έχει μια επίσημη θέση για μαζικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα, εντούτοις δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο τρόπος που σχεδιάζεται η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα θα προκαλέσει ένα μαζικό κύμα φυγής Παλαιστινίων.
Οι τρεις προτάσεις της υπουργού
Το έγγραφο εξετάζει τρεις εναλλακτικές λύσεις για την μεταπολεμική εποχή, αλλά η κύρια πρόταση, που «θα φέρει θετικά και μακροπρόθεσμα στρατηγικά αποτελέσματα» είναι η μεταφορά των Παλαιστινίων στο Σινά.
Η κίνηση περιλαμβάνει τρία στάδια:
α) Την τοποθέτηση σκηνών στο Σινά νοτιοδυτικά της Λωρίδας της Γάζας,
β) Τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη βοήθεια των κατοίκων
γ) Τη κατασκευή πόλεων στο βόρειο Σινά.
Τρία τα στάδια της μετακίνησης των Παλαιστίνιων
Διεθνείς αντιδράσεις
Επιπλέον, το έγγραφο αναφέρει ότι θα πρέπει να συναφθούν συνεργασίες με όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, ώστε να μπορέσουν να δεχτούν τους Παλαιστίνιους που έχουν εκτοπιστεί από τη Γάζα. Μεταξύ άλλων αναφέρονται ο Καναδάς, οι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Το έγγραφο υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή είναι καλύτερη από άλλες επιλογές, επειδή οι μάχες, μετά την εκκένωση των κατοίκων, θα έχουν λιγότερες ανθρώπινες απώλειες. Επιπλέον, το έγγραφο υποστηρίζει ότι ήδη την παραμονή του πολέμου, πολλοί κάτοικοι της Γάζας ζήτησαν να μεταναστεύσουν.
Ωστόσο, μέχρι τώρα η διεθνής κοινότητα έχει δηλώσει την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε προσπάθεια μαζικής εξώθησης και εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα
Δριμεία αντίδραση του Αλ Σίσι
Ο Αλ Σίσι είπε, σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, την περασμένη Τετάρτη, ότι «δεν μπορεί να επιτραπεί ο αναγκαστικός εκτοπισμός των Παλαιστινίων».
Πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Σολτς τις προσπάθειες της Αιγύπτου να ηρεμήσει η κατάσταση στη Γάζα, σημειώνοντας ότι ο «εκτοπισμός» των Παλαιστινίων από τη Γάζα στην Αίγυπτο μπορεί να οδηγήσει σε «εκτοπισμό» από τη Δυτική Όχθη στην Ιορδανία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις