Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Λωρίδα της Γάζας: Εκατοντάδες νεκροί από νέες ισραηλινές επιδρομές, αναφέρει το υπουργείο Υγείας

Λωρίδα της Γάζας: Εκατοντάδες νεκροί από νέες ισραηλινές επιδρομές, αναφέρει το υπουργείο Υγείας

Το Ισραήλ «εξαπέλυσε 400 αεροπορικές επιδρομές» κατά της Λωρίδας της Γάζας, από τις οποίες «704 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως γυναίκες και παιδιά».

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη από αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, όπως μεταδίδει το Associated Press (στη φωτογραφία του Reuters/Arafat Barbakh, επάνω, παλαιστίνιος γιατρός μεταφέρει νεκρό παιδάκι που σκότωσαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας).

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εξαπέλυσε 400 αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της ημέρας, σκοτώνοντας μαχητές της Χαμάς και χτυπώντας κέντρα διοίκησης. Oμως, τέτοιες αεροπορικές επιδρομές έχουν ισοπεδώσει κτίρια κατοικιών, σκοτώνοντας αμάχους.

«Νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν»

Το υπουργείο Υγείας, το οποίο διοικείται από τη Χαμάς, δήλωσε ότι 704 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν μέσω των αεροπορικών επιθέσεων, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας λένε ότι νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω ζημιών από βόμβες και έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεν είναι δυνατό να επαληθευτεί ανεξάρτητα ο αριθμός των θανάτων στη Γάζα ή τα ισραηλινά πλήγματα σε στόχους και κέντρα διοίκησης της Χαμάς, αναφέρει το theguardian.com.

Χωρίς προηγούμενο

Ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών από τους βομβαρδισμούς δεν έχει προηγούμενο στη μακροχρόνια ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Προμηνύονται ακόμη μεγαλύτερες απώλειες ανθρώπινων ζωών στη Γάζα όταν οι ισραηλινές δυνάμεις, με την υποστήριξη τανκς και πυροβολικού, ξεκινήσουν μια αναμενόμενη χερσαία επίθεση με στόχο τη συντριβή των μαχητών της Χαμάς.

Τα 2,3 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν στη Γάζα έχουν ξεμείνει από τρόφιμα, νερό και φάρμακα από τότε που το Ισραήλ έθεσε σε πολιορκία την περιοχή μετά τη φονική επίθεση της Χαμάς σε πόλεις στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024