Στον συνεχώς διευρυνόμενο κόσμο των λευκών συσκευών, λίγα πράγματα προκάλεσαν τέτοια φρενίτιδα όπως το airfryer. Κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη, τα γεύματά σας πιο υγιεινά και το φαγητό σας πολύ πιο απολαυστικό εύκολα και γρήγορα.

Τώρα που στην αγορά μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα εκατοντάδες μοντέλα με διαφορετικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά, μπορεί να μην γνωρίζετε ποιο ακριβώς χρειάζεστε ή από που να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για την καταλληλότερη φριτέζα αέρος.

Κάθε είδος εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό και καλύπτει διαφορετικές ανάγκες. Μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε airfryers ενώ θα το παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μην ξεχνάτε ότι η Black Friday είναι καθ’οδόν και ότι μπορείτε να βρείτε σε ασυναγώνιστες Βlack Friday προσφορές λευκές οικιακές συσκευές, smartphones, προϊόντα τεχνολογίας και ό,τι άλλο αναζητάτε.

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το airfryer;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσδιορίσετε στην αναζήτησή σας είναι εάν θέλετε μια φριτέζα αέρος σε στυλ φούρνου ή καλαθιού. Το κλασικό και πιο μικρό airfryer διαθέτει αποσπώμενο κάδο για να τοποθετήσετε το φαγητό σας μέσα.

Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν έναν κάδο αλλά υπάρχουν μερικά μεγάλης χωρητικότητας με δύο. Μπορείτε να αφαιρέσετε τον κάδο του για να τον πλύνετε είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο πιάτων. Όσον αφορά το μέγεθος, οι φριτέζες αέρα με κάδο τείνουν να κυμαίνονται από περίπου 2 λίτρα έως και πάνω από 5 λίτρα.

Οι φριτέζες αέρος τύπου φούρνου διαθέτουν πρόσθετα χαρακτηριστικά για να μαγειρεύετε πολλά και διαφορετικά τρόφιμα. Μπορεί όμως, να πιάνουν και περισσότερο χώρο στο πάγκο σας. Σκεφτείτε ότι μερικά μπορούν να χωρέσουν και να ψήσουν ένα ολόκληρο κοτόπουλο.

Όπως κάθε άλλη συσκευή κουζίνας, τα airfryers -ανεξαρτήτως τύπου- έχουν επίσης συχνά συγκεκριμένες λειτουργίες μαγειρέματος και έξυπνα προγράμματα για να φτιάχνετε πιο εύκολα διάφορα πιάτα, όπως λαχταριστές πατάτες με κοτομπουκιές, κεφτεδάκια ή ακόμα και pancakes.

Ακόμη και το πιο απλό μοντέλο μπορεί να μαγειρέψει όλα αυτά, επομένως ο αριθμός των λειτουργιών μαγειρέματος και των έξυπνων λειτουργιών εξαρτάται πραγματικά από το πόσο σας αρέσει να δοκιμάζετε διάφορες τεχνικές στην μαγειρική σας.

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε

Πριν την αγορά σας, είναι σημαντικό να προσέξετε μερικές ακόμα παράγοντες, όπως:

Χώρος

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πόσο χώρο έχετε διαθέσιμο στο πάγκο σας. Τα δύο βασικά σχήματα είναι ψηλά και παχιά ή κοντά και ελαφρώς πιο παχιά.

Χωρητικότητα

Πριν να καταλήξετε σε ένα συγκεκριμένο airfryer, έχετε κατά νου την χωρητικότητα του κάδου, για να μπορείτε να βάζετε ακριβώς όσες μερίδες χρειάζεστε, χωρίς να πρέπει να περιμένετε επειδή δεν χωρούν.