Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στις αναρίθμητες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, για να αποδείξουμε πως ένας χώρος εργασίας καθορίζει αναπόφευκτα την απόδοση των εργαζομένων μίας επιχείρησης και συνεπώς, την πορεία της. Οι κτηριακές εγκαταστάσεις δεν είναι μονό η βιτρίνα μίας επιχείρησης, αλλά ένας λόγος για να παραμένουν οι εργαζόμενοι παραγωγικοί, ικανοποιημένοι και υγιείς, ώστε να εργάζονται άνετα και απρόσκοπτα.

Ο συνεχής θόρυβος, η έλλειψη αλληλεπίδρασης και ιδιωτικότητας, ο κακός φωτισμός, η ποιότητα του αέρα, ακόμη και η διάταξη του χώρου, σε βάθος χρόνου μπορούν να έχουν αρνητικό αντίτυπο στα κίνητρα των εργαζομένων. Αντίθετα, ένα σύγχρονο, λειτουργικό περιβάλλον το οποίο είναι σχεδιασμένο με επίκεντρο τους ανθρώπους και τους υποστηρίζει στην εργασία που εκτελούν καθημερινά, εμπνέει ασφάλεια και σεβασμό, δίνει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να επικεντρωθούν σε ό,τι κάνουν με ευχαρίστηση.

Το ερώτημα είναι, λοιπόν, πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι προσφέρουμε έναν εύρυθμο εργασιακό χώρο ο οποίος ενισχύει την παραγωγικότητα και όχι το άγχος των εργαζομένων; Σε αυτό μπορεί να μας υποστηρίξει μία εταιρεία που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στην διαχείριση και συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων. Οι ομάδες τους, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικούς τεχνικούς συμβούλους που αναλαμβάνουν και σχεδιάζουν ένα ολοκληρωμένο πλάνο με τις απαραίτητες υπηρεσίες τεχνικής συντήρησης ή αλλιώς, τα hard services, που απαιτούνται από μία επιχείρηση, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις κτηριακές της ανάγκες, προτείνοντας συγχρόνως λύσεις και βελτιώσεις που θα αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις της.

Στη χώρα μας, η UNISON θεωρείται η κορυφαία εταιρεία, ούσα market leader στο Facility Management και όχι άδικα. Διαθέτει τεχνογνωσία, τον απαραίτητο εξοπλισμό και μία εξειδικευμένη, έμπειρη ομάδα τεχνικών, για να υλοποιήσει τους υψηλούς στόχους μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από το μέγεθος της. Πώς το κατορθώνει; Το εξηγούμε αναλυτικά στο κείμενο που ακολουθεί.

Πώς μπορεί μία επιχείρηση να επωφεληθεί από την υπηρεσία Hard Services

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον όρο hard services, να πούμε ότι περιλαμβάνει υπηρεσίες που αφορούν στη συνολική διαχείριση των εγκαταστάσεων μίας επιχείρησης, από την προληπτική και τη διορθωτική (τεχνική) συντήρηση του κτηρίου και τις εργασίες κατασκευής, ανακαίνισης ή ανακατασκευής, μέχρι τις μελέτες διαρρύθμισης και αναδιαμόρφωσης επαγγελματικών χώρων, την ενεργειακή διαχείριση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι μία επιχείρηση να φέρει εις πέρας ένα τόσο πολυσύνθετο έργο, δίχως εξωτερική βοήθεια; Πώς μπορεί θα θέσει τις προτεραιότητες σε σωστή σειρά;

Αυτό το κενό καλύπτει ο τεχνικός σύμβουλος της UNISON, ο οποίος μελετά τις κτηριακές ανάγκες μίας επιχείρησης, προτείνοντας την πιο ευέλικτη, διάφανη και εξατομικευμένη λύση, με στόχο την παράταση της αξίας ενός ακινήτου, αλλά και τη βελτιστοποίηση των εγκαταστάσεών του. Χρησιμοποιώντας απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, αξιοποιώντας καταρτισμένους μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους, πολιτικούς μηχανικούς και ενεργειακούς επιθεωρητές, η UNISON επιτυγχάνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά και την αδιάκοπη, ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης, με το πέρας του έργου.

Τι καθιστά την UNISON μία κορυφαία επιλογή στις υπηρεσίες τεχνικής συντήρησης

Στο σημείο αυτό, είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε πως μιλώντας για υπηρεσίες τεχνικής συντήρησης, εννοούμε ένα σύνολο πολλών εργασιών. Για αρχή, μιλάμε για προληπτική συντήρηση η οποία αφορά στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό εν γένει, την πυρασφάλεια, τα συστήματα CCTV και HVAC, τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και όχι μόνο.

Μιλάμε επίσης για επεμβατική συντήρηση, η οποία αφορά στην αποκατάσταση οποιασδήποτε μορφής βλάβης ή δυσλειτουργίας, υδραυλική, ηλεκτρολογική, οικοδομική, καθώς και για την ανακατασκευή, ανακαίνιση και διαρρύθμιση ενός επαγγελματικού χώρου. Τέλος, υπάρχει το κομμάτι της ενεργειακής διαχείρισης, το οποίο μέσα από βιώσιμες λύσεις επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει την ενεργειακή κατανάλωση ενός κτηρίου, να βοηθήσει μία επιχείρηση να εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο ή να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις της E.E σχετικά με τη βιωσιμότητα.

Η UNISON, ειδικά, παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, αναλαμβάνοντας μικρομεσαία έως και μεγάλα, πιο σύνθετα έργα, τα οποία αφορούν σε έργα υποδομής έως ανακαινίσεις κτηρίων και ξενοδοχείων. Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα, δείχνοντας σεβασμό στον ανθρώπινο παράγοντα και τις ανάγκες του, κατασκευάζει, ανακατασκευάζει και ανακαινίζει επαγγελματικά κτήρια, με ιδιαίτερη προσοχή στη λειτουργικότητα των χώρων και την υψηλή αισθητική του τελικού αποτελέσματος.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που αξίζει να απευθυνθούμε στην UNISON, θέλοντας να αναβαθμίσουμε την αξία, την εικόνα και τις κτηριακές υποδομές της επιχείρησής μας. Η αξιόπιστη ομάδα της UNISON είναι σε θέση να προσφέρει άριστες υπηρεσίες ακόμα και για τις πιο σύνθετες εγκαταστάσεις, να μας εξηγήσει αναλυτικά ποια είναι η επένδυση και τα βήματα που χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε, για να αποκτήσουμε σύγχρονες, λειτουργικές κτηριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενισχύουν σημαντικά την παραγωγικότητα των εργαζομένων και το brand name μας.