Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για μεταναστευτικό και φυσικές καταστροφές
Την αύξηση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό και νέους πόρους για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
- «Τουλάχιστον 100 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στο Κουρσκ»
- Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ήδη εδώ – Έχει άλλη μορφή και δεν γίνεται μόνο στην Ουκρανία
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Μπέζος για τη βία κατά των γυναικών: Έχουν ευθύνη όλοι οι θεσμοί
Tην ανάγκη αύξησης των κονδυλίων για το Μεταναστευτικό και των πόρων του Ταμείου Αλληλεγγύης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία, επάνω, από Eurokinissi) κατά την αποψινή συζήτηση για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Τόνισε, επίσης, ότι η κλιματική αλλαγή και οι φυσικές καταστροφές απαιτούν νέους πόρους στον προϋπολογισμό της Ενωσης, ειδικά για τις χώρες της Μεσογείου.
Επιστολή στον Σαρλ Μισέλ που υπογράφουν οι 8 από τους 9 ηγέτες της MED9
Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι τη συγκεκριμένη θέση είχε διατυπώσει ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Προανήγγειλε, τότε, την πρωτοβουλία του να θέσει το θέμα μέσω επιστολής του προς τους ηγέτες της MED9 ώστε να υπάρξει κοινή παρέμβαση των ηγετών του Νότου προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Μάλιστα, η πρόταση του πρωθυπουργού είχε συζητηθεί στη Σύνοδο της MED9 στη Βαλέτα και είχε αποσπάσει ευρεία στήριξη τόσο δημοσίως όσο και κατ’ ιδίαν.
Η ελληνική πρωτοβουλία κατέληξε με την αποψινή επιστολή προς τον Σαρλ Μισέλ, την οποία υπογράφουν οι 8 από τους 9 ηγέτες της MED9, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Για τη Μέση Ανατολή
Οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της Ενωσης συμφώνησαν χθες Πέμπτη στα συμπεράσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για «ανθρωπιστικές παύσεις» και «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» στη Μέση Ανατολή.
Οπως τονίστηκε, «η Ευρωπαϊκή Ενωση εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία της για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα και καλεί για συνεχή, ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση και βοήθεια για να φτάσει σε όσους έχουν ανάγκη μέσω όλων των απαραίτητων μέτρων, συμπεριλαμβανομένων ανθρωπιστικών διαδρόμων και παύσεων για ανθρωπιστικές ανάγκες».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις