Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ-Χαμάς: Λίστα με ονόματα πάνω από 7.000 νεκρών Παλαιστίνιων έδωσε η Γάζα

Ισραήλ-Χαμάς: Λίστα με ονόματα πάνω από 7.000 νεκρών Παλαιστίνιων έδωσε η Γάζα

«Η αμερικανική κυβέρνηση «στερείται ανθρωπίνων προτύπων, ηθικής - Οι νεκροί μας έχουν μια ιστορία πίσω τους

Λίστα με τα στοιχεία ταυτότητας των 7.028 ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών700 στις 7 Οκτωβρίου, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Προηγήθηκε, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Middle East Eye, η αμφισβήτηση του αριθμού των νεκρών από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι δεν έχει «ιδέα αν οι Παλαιστίνιοι λένε την αλήθεια» σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ μέχρι στιγμής. «Είμαι βέβαιος ότι έχουν σκοτωθεί αθώοι και αυτό είναι το τίμημα της διεξαγωγής ενός πολέμου» πρόσθεσε.

Σε απάντηση, το υπουργείο Υγείας της Γάζας δημοσίευσε μια έκθεση 210 σελίδων, στην οποία αναφέρονται λεπτομερώς τα ονόματα, οι ηλικίες, τα φύλα και οι αριθμοί ταυτότητας κάθε ανθρώπου που σκοτώθηκε στον θύλακα.

Αμφισβητούν «ξεδιάντροπα» την εγκυρότητα του αριθμού των νεκρών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Άσραφ αλ-Κούντρα δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «στερείται ανθρωπίνων προτύπων, ηθικής και βασικών αξιών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» επειδή αμφισβητεί «ξεδιάντροπα» την εγκυρότητα του αριθμού των νεκρών.

«Αποφασίσαμε να βγούμε και να ανακοινώσουμε, με λεπτομέρειες και ονόματα, και μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο, την αλήθεια για τον γενοκτονικό πόλεμο που διέπραξε η ισραηλινή κατοχή εναντίον του λαού μας», είπε.

Από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, 26 Οκτωβρίου, 7.028 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 2.913 παιδιών, αναφέρει η έκθεση. Νεκρές είναι 3.129 γυναίκες και 3.899 άνδρες.

Στην έκθεση δεν περιλαμβάνονται όσοι θάφτηκαν χωρίς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, εκείνοι για τους οποίους τα νοσοκομεία δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες καταγραφής και οι άνθρωποι που αγνοούνται κάτω από τα χαλάσματα, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 1.600, με πολλούς από αυτούς να θεωρούνται νεκροί.

Ως εκ τούτου, το υπουργείο δήλωσε ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι αναφέρει η έκθεση.

«Οι πόρτες του υπουργείου Υγείας είναι ανοιχτές για να έχουν πρόσβαση όλα τα ιδρύματα» ανέφερε ο Κούντρα σε ανακοίνωσή του.

«Ας γνωρίζει ο κόσμος ότι πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται η ιστορία ενός ατόμου. Οι άνθρωποί μας είναι κάποιοι, έχουν μια ιστορία και δεν θα ξεχναστούν».

Sports in

Πρεμιέρα στον «κόκκινο» Βόλο για τον Ολυμπιακό – Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ

Ο Βόλος υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 20:00, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη Super League και αναμένονται χιλιάδες οπαδοί των Πειραιωτών στο Πανθεσσαλικό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024