Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: Καλεί το Ισραήλ να σταματήσει να τιμωρεί το πληθυσμό της Γάζας

ΟΗΕ: Καλεί το Ισραήλ να σταματήσει να τιμωρεί το πληθυσμό της Γάζας

Ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την «συλλογική τιμωρία» της Γάζας από το Ισραήλ

Έκκληση απηύθυνε ο ΟΗΕ προς το Ισραήλ, ώστε να σταματήσει τη «συλλογική τιμωρία» ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας, ενώ προσθέτει ότι η συλλογική τιμωρία αποτελεί «έγκλημα πολέμου».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Anadolu, η εκπρόσωπος του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Shamdasani, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι «Μια ανθρωπιστική καταστροφή εκτυλίσσεται για τους 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι μέσα στη Γάζα και οι οποίοι τιμωρούνται συλλογικά.»

«Εγκλήματα πολέμου»

«Η συλλογική τιμωρία είναι έγκλημα πολέμου», προειδοποίησε η Shamdasani και δήλωσε: «Η συλλογική τιμωρία του Ισραήλ σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Γάζας πρέπει να σταματήσει αμέσως.» Η χρήση «απάνθρωπης γλώσσας» κατά των Παλαιστινίων πρέπει επίσης να σταματήσει, υπογράμμισε η ίδια. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για την εκκένωση των ανθρώπων στη Γάζα από το βορρά προς το νότο, λέγοντας ότι η εκκένωση αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί «βίαιη μεταφορά».

«Παρά τις επανειλημμένες εντολές του προς τους κατοίκους της βόρειας Γάζας να μετακινηθούν προς το νότο, υπονοώντας ότι είναι ασφαλές, τα χτυπήματα των ισραηλινών δυνάμεων’ προς τις νότιες επαρχίες και τη μεσαία Γάζα έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε η εκπρόσωπος. «Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται τα βαριά πλήγματα στις βόρειες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Γάζας. Κανένα σημείο δεν είναι ασφαλές στην περιοχή αυτή.»

«Ο εξαναγκασμός των ανθρώπων να εκκενώσουν υπό αυτές τις συνθήκες … ενώ βρίσκονται υπό πλήρη πολιορκία εγείρει σοβαρές ανησυχίες για βίαιη μεταφορά, η οποία αποτελεί έγκλημα πολέμου», προειδοποίησε η Shamdasani.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί το Ισραήλ να μην υποπέσει σε εγκλήματα πολέμου

Ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση προς το Ισραήλ να σταματήσει να «τιμωρεί» τον πληθυσμό της Γάζας

Σχετικά με την χρήση εκρηκτικών

Όσον αφορά την ισραηλινή χρήση εκρηκτικών όπλων, η Shamdasani είπε ότι «η χρήση των όπλων που έχουν ευρύ πεδίο δράσης, σε πυκνοκατοικημένες περιοχές έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές και απώλειες ζωών αμάχων.»

Πρόσθεσε δε ότι «Αυτό από ό,τι φαίνεται είναι δύσκολο να συμβιβαστεί με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο». Ανέφερε ότι «Ανησυχούμε ότι διαπράττονται εγκλήματα πολέμου», προσθέτοντας ότι δεν ανησυχούν μόνο για τη συλλογική τιμωρία των κατοίκων της Γάζας, αλλά και για τις «αποτρόπαιες επιθέσεις» της Χαμάς, οι οποίες επίσης «ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.»

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024