Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: «Βασιλιάς» Μπέλιγχαμ στη Βαρκελώνη

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: «Βασιλιάς» Μπέλιγχαμ στη Βαρκελώνη

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε στο Clasico, είχε δύο δοκάρια και αφού δεν «καθάρισε» το ματς, ήρθε ο απίθανος Μπέλιγχαμ με δύο γκολ να κρίνει το ντέρμπι υπέρ της Ρεάλ (1-2) υπό το βλέμμα των «Rolling Stones».

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ άρχισε να «χτίζει» τον μύθο του και στα Clasico!

Σε ένα ντέρμπι που η Μπαρτσελόνα ήταν απόλυτα κυρίαρχη για σχεδόν μία ώρα έχοντας ένα γκολ και δύο δοκάρια, ο Άγγλος παικταράς βγήκε μπροστά και με δύο γκολάρες έφερε τα πάντα τούμπα για τη Ρεάλ που επικράτησε με 2-1 στο «Μονζουίκ» και έπιασε στην κορυφή την Χιρόνα. Υπό το βλέμμα των «Rolling Stones» ήρθε ο θρίαμβος των Μαδριλένων, με τους Καταλανούς να έχουν μάλιστα το logo του θρυλικού συγκροτήματος στη φανέλα τους.

Ξεκίνημα με γκολ

Μόλις στο 6′ η Μπάρτσα άνοιξε το σκορ όταν ο Γκουντογκάν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα της Ρεάλ, πήρε και τις κόντρες και απέναντι από τον Κέπα έκανε το 1-0. Δέκα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ όταν από λάθος του Κρόος ο Φερμίν σημάδεψε το δοκάρι.

Φερμίν και Καρβαχάλ είχαν από μία καλή φάση για τις δύο ομάδες μέχρι την ανάπαυλα κι ενώ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους η Μπαρτσελόνα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Τσουαμενί στον Αραούχο, με διαιτητή και VAR να μην βλέπουν παράβαση αν και ο άσος της Ρεάλ έκανε λαβή πάλης.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ροδρίγο είχε μία καλή στιγμή για τη Ρεάλ και στο 51′ η Μπαρτσελόνα είχε νέο δοκάρι σε κεφαλιά του Μαρτίνεθ, με τον Κέπα να σώζει στην επαναφορά το πλασέ του Αραούχο. Στο 65′ οι Καταλανοί είχαν νέα ευκαιρία όταν ο Κανσέλο σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει λίγο έξω.

Κι αφού η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε σε τόσες περιπτώσεις να βρει ένα δεύτερο γκολ, το πλήρωσε. Στο 67′ ο Τερ Στέγκεν έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Τσουαμενί, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στην βολίδα του Μπέλινγκχαμ δύο λεπτά αργότερα. Η Ρεάλ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο από εκείνο το σημείο κι έπειτα και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασε στη μεγάλη ανατροπή. Ο Καρβαχάλ σέντραρε, ο Μόντριτς πήγε να κάνει κοντρόλ και έβγαλε ιδανική ασίστ για τον Μπέλινγκχαμ που από κοντά έκανε το 1-2.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο (76’ Γιαμά), Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Αραούχο, Μαρτίνεθ, Γκάβι, Γκιντογκάν, Φερμίν (72’ Ρομέου), Φεράν Τόρες (61’ Λεβαντόφσκι), Ζοάο Φέλιξ (76’ Ραφίνια)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κέπα, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Μεντί (52’ Καμαβινγκά), Ρίντιγκερ, Τσουαμενί, Κρόος (63’ Μόντριτς), Βαλβέρδε, Βινίσιους (90+6’ Βάθκεθ), Ροδρίγο (63’ Χοσέλου), Μπέλινγκχαμ

Sports in

Η πρώτη προπόνηση του Μπρινιόλι με τη φανέλα της ΑΕΚ (vid)

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ, με την Ένωση να ανεβάζει video από το πρόγραμμά του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024